Hírek

A rendőrségnél is becsengettek

2013. szeptember 03., 18:35

A tanévkezdéshez kapcsolódva egész Vas megyében rendőrök vigyázzák az iskolák környékét reggelente és a délutáni órákban. Óvatosságra intik a szülőket, hiszen a megnövekedett forgalom balesetveszélyes. Komoly karambol, sérüléssel járó ütközés nem volt Szombathelyen az iskolák környékén az elmúlt években.

A rendőrségnél is becsengettek

Ha feltorlódik a kocsisor egy-egy irányba, akkor a rendőr átveszi az irányítást (05:28) – ez is része a biztonságos közlekedés felügyeletének az iskolák környékén.

László Péter – közlekedésrendészeti osztályvezető, VMRFK
„Kollégáim reggel és a délutáni időszakban a fontosabb közlekedési csomópontoknál segítik a közlekedést, ez azt jelenti, hogy gyalogátkelőhelyek környékén fokozott rendőri jelenlétre lehet számítani.”

Az akció szeptemberben zajlik, egész Vas megyében. Itt a Szent Imre herceg utcában, a Gothard-iskolához igyekvők biztonságos haladására figyelnek a rend őrei.

„Az iskoláknál, most mindenki hozza a gyerekét autóval, hát előbb kell indulni!”

„Kellene még parkoló, szóval azért arra még szükség lenne, bár így most biciklivel vagyunk, így nekünk nem oszt, nem szoroz.”

Szombathelyen eddig nem történt az iskolák környékén súlyos közlekedési baleset, de a gyerekek sokszor óvatlanok: nem csak a zebrán mennek át az úton, erre is figyelni kell az autósoknak.

László Péter – közlekedésrendészeti osztályvezető, VMRFK
„Fokozott óvatossággal kell megközelíteni a gyalogátkelőhelyeket, lehetőleg mindenki időben induljon el, hogy korábban odaérkezzen; illetve fokozott figyelemmel kell közlekedni az autók között várhatóan felbukkanó gyerekek miatt is.”

A polgárőrség és a közterület-felügyelet is segíti a rendőrök munkáját az iskoláknál. Szeptember végéig, hétköznapokon reggelente és délutánonként vigyázzák a forgalmat az egyenruhások.