Hírek

A sport legyen a tied!

2015. november 13., 18:58

Sporteszközökkel gazdagodott a Gothard Jenő Általános Iskola A sport legyen a tied! elnevezésű program keretében. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Nemzeti Diáksport Szövetség közös kezdeményezésének célja a sport népszerűsítése és az egészséges életmódra  nevelés.

A sport legyen a tied!

Sportági bemutatók révén több mint hatvan mozgásformát népszerűsít a program országszerte. A Gothard-iskolában az atlétika és a röplabda volt a középpontban.

Pálóczi László - Magyar Diáksport Szövetség regionális pont munkatársa
"Tavasszal már lezajlottak a nagy sportági bemutatók, Szombathelyen például az Aréna Savariában, most ősszel helyi rendezvények kereteiben zajlanak a bemutatók, ez 230 intézményt érint az országban."

Puskás Tivadar polgármester köszöntőjében a sport fontosságáról beszélt.

Puskás Tivadar - polgármester
"A sport nagyon fontos, mert megtanít minket arra, hogy eredményt csak úgy érhetünk el, ha szorgalmasak vagyunk."

Koczka Tibor - alpolgármester
"Mint annyi mindent, a sportot is gyermekkorban lehet megszerettetni, s ha ez sikerül, az egy egész életre kiható folyamatot indít el, aminek célja sokrétű. A sport sokmindenre megtanít, másrészt az egészségmegőrzésben is segíti majd a felnövekvő generációt."

A program keretében több mint 500 millió forint értékben osztanak szét sporteszközöket 1100 iskolának. A Gothardba elsősorban atlétikához kötődő felszerelések érkeztek.

Kelemen Tibor - testnevelő tanár
"A futás, ugrás, dobás technikai elsajátítását segítik ezek az eszközök: kislabdák, szárnyaslabdák, gerelyek, gátak és sokféle eszköz, ami színes, izgalmas, érdekes a gyerekeknek. Játékos körülmények között tudják megtanulni a sportágat."

Az iskola pedagógiai programjában kiemelten szerepel a sport. Az új eszközöket testnevelésórákon és a kölyökatlétika foglalkozásokon is használják majd.