Hírek

A sportág népszerűsítését tűzte ki célként a Vas Megyei Kézilabda Szövetség

2017. július 18., 15:19

Az akció részeként a Haladásnál tartottak bemutató edzést, melyen a zöld-fehérek felnőtt játékosai is résztvettek.

A sportág népszerűsítését tűzte ki célként a Vas Megyei Kézilabda Szövetség

Egyértelműen a kézilabdázás örömeiről szólt a vasárnap délután az Oladi Általános iskola tornacsarnokában. A sportlétesítményben egy bemutató edzést tartott a Haladás VSE kézilabda-szakosztálya, melybe nemtől és kortól függetlenül bárki bekapcsolódhatott.

Farkas Ágnes - elnök, Vas Megyei Kézilabda Szövetség
“Próbáljuk a hétvégéket a nyáron tartalommal megtölteni. Ez a mai nap is ilyen. A Haladást kértük fel, hogy segítsen egy vidám vasárnapot teremteni. Egy kézilabda vasárnapot teremteni.”

A vidám programban a Haladás VSE szinte valamennyi korosztályos csapata részt vett. Így például a felnőtt keret játékosai is, akik között már ott volt az új szerzemény, Császár Zsófia, aki néhány éves szünet után igazolt vissza a vasi zöld-fehérekhez.

Császár Zsófia - kézilabdázó, Haladás VSE
“Nagyon jó érzés, örülök, hogy pár év után visszatérhettem a Haladásba. Egy nagyon jó csapat van itt kialakulóban és úgy gondoltam, hogy nagyon jó lesz, ha ide visszajövök.”

A játékos délután nagyon sok érdeklődőt vonzott. Az első osztályos Czeglédi Eszter például Felsőcsatárról érkezett, hogy csatlakozzon a Haladás kézilabdázóihoz.

Czeglédi Eszter
“Azért jöttem, mert nagyon szeretem ezt a sportágat és a tesóm is kézilabdázik.”

A megyei szövetség a nyár folyamán még több helyszínen is népszerűsíti majd a kézilabdázást. Remélhetőleg mindenhol olyan sokan lesznek majd kíváncsiak a programra, mint amennyien az Oladi iskola tornacsarnokában voltak.