Hírek

A Sportiskola nyári tábora

2019. július 10., 16:18

Idén is megrendezi szokásos nyári napközis táborát a Szombathelyi Sportközpont és Sportiskola. Célja, hogy a gyerekek szabadidejüket minél aktívabban és élményekben bővelkedve töltsék el a különféle sportágakkal való ismerkedés során.  

Az első napon mintegy 30 gyermek jelent meg a Sugár úti Atlétikai Sportcentrumban.

A sportágak közül az elsők között szerepelt a futás. Ezen belül is a szabályos rajtolást sajátíthatták el a kicsik.

Marton Klára - sportszervező, Szombathelyi Sportközpont és Sportiskola
"3. alkalommal szerveztük meg első osztálytól ötödik osztályig, tehát alsó tagozatos gyerekeket vártunk a táborba. Főként olyanokat, akik még a sportágválasztás előtt állnak, hiszen a tábornak a fő célja, hogy minél több sportággal megismerkedjenek a turnus során."

A sportiskola kéthetes nyári táborában részt vevő gyermekek naponta kétszer - egy délelőtti és egy délutáni - sportági foglalkozáson vesznek részt.

Szarka Gábor
"Azért jó ez, mert itt találkozok sok új gyerekkel, meg találkozok olyanokkal, akik már itt voltak tavaly is vagy iskolából. És tetszik mivel itt sok a sport és kedvenc sportom az asztalitenisz."

Borbély Nóra
"Én kézilabdázok, ez a kedvenc sportom, mert szeretek csapatban dolgozni és azért szeretem a tábort, mert itt sok barátot tudok szerezni."

A futás mellett szerephez jutnak még egyéb sportjátékok, sor-és ügyességi feladatok, és komplex képességfejlesztő gyakorlatok is. A sporttábor kiemelt figyelmet fordít az egészségmegőrzés fontosságára is.