Hírek

A Szekszárdot is legyőzték a kézisek

2014. november 25., 17:53

Nagy csatában 26:23-ra győzött a Haladás VSE másodosztályban szereplő női kézilabdacsapata a Szekszárd együttese ellen. A szombathelyiek továbbra is a tabella harmadik helyén állnak.

A Szekszárdot is legyőzték a kézisek

Rangadót rendeztek a női kézilabda NB I/B-Nyugati csoportjában, a tabella harmadik helyén álló Haladás VSE az ezüstérmes pozícióban álló Szekszárd együttesét fogadta. A közel félezer néző előtt lejátszott találkozót a hazaiak kezdték jobban, akik az első félidő végére háromgólos előnyre tettek szert. Térfélcserét követően a bajnoki címvédő Szekszárd mindent megtett a fordítás érdekében, de a kitűnő napot kifogó vasiak valamennyi próbálkozásukat magabiztosan verték vissza. Végül a Haladás teljesen megérdemelten nyerte meg a találkozót 26:23-ra.

Mayer Maja kézilabdázó, Haladás VSE
“Fantasztikus érzés volt végre megverni a Szekszárdot. Nagyon örülök, büszke vagyok a csapatra. Csapatként játszottunk. Elmondhatatlan érzés, nagyon büszke vagyok rájuk.”

A Haladás Szekszárd elleni győzelme azt jelenti, hogy már nincs veretlen csapat a csoportban, ugyanis az éllovas Budaörs is kikapott Győrben. Jelenleg három gárda áll egyaránt 18 ponttal a bajnokság élén. Várhatóan a Haladás, a Szekszárd és a Budaörs vív majd nagy csatát az NB I-be jutásért.

Bölöni Roland vezetőedző, Haladás VSE
“Még hátravan 15 mérkőzés a bajnokságból. Jövő héten ugyanilyen rangadóra fogunk készülni. Megyünk Kozármislenybe, ahol szintén nagyon nehéz mérkőzés vár ránk. Ha be tudnánk még húzni a következő két meccset, akkor nagyon elégedett lehetnék az ősszel.”

A Kozármisleny-Haladás öszecsapás november 30-án vasárnap 18 órakor kezdődik. A hazaiak az ötödik, míg a vendégek a harmadik helyről várják a fontos mérkőzést.