Hírek

A Szent Márton kártya kedvezményei

2015. január 22., 16:30

Olcsóbban vásárolhatnak jegyet a szombathelyiek a Falco vagy a Haladás meccseire, de kedvezménnyel válthatnak belépőt az uszodába, a Jégpályára vagy a Tófürdőre is a Szent Márton-kártyával. Folyamatosan keresik a programhoz csatlakozó kis- és középvállalkozásokat is.

A Szent Márton kártya kedvezményei

A Szent Márton-kártyával számos önkormányzati cég és a kártyarendszerhez csatlakozó kis- és középvállalkozások által nyújtott szolgáltatások 5, 10 vagy akár 20 százalékos kedvezménnyel vehetők igénybe tavaly július elsejétől.

Koczka Tibor, alpolgármester
"A napokban tartottunk egy egyeztetést a szombathelyi kulturális intézmények vezetőivel az idei költségvetési tervezetről és ezen az intézményvezetők szinte egyöntetűen úgy vélekedtek, hogy a Szent Márton-kártya az hozott a konyhájukra, tehát egyre többen használják és ezáltal az intézmények bevétele és látogatottsága is nőtt az elmúlt fél évben."

A kártyát bevezetése óta közel ötvenezerszer használták a tulajdonosok az elfogadóhelyeken.

"A család minden tagja rendelkezik ezzel a kártyával, és úgy hallottam hogy itt város-szerte több közintézményben lehet ezt használni, többek között Műjégpályán és az uszodában is."

Legtöbbször a Tófürdőbe és a Fedett uszodába váltottak jegyet, de  év utolsó hónapjában az AGORA-Savaria Filmszínházba és a Műjégpályára is sokan látogattak el a városkártyával. Egyre több kis- és középvállalkozás is csatlakozik a programhoz.

Fülöp Péter, üzletvezető
"Ha napi rendszerességgel nem is, de heti rendszerességgel vásárolnak már ezzel a kártyával és és bízunk benne hogy a jövőben forgalomnövelő hatása lesz."

Jelenleg közel hetvenezren rendelkeznek Szent Márton-kártyával. Minden szombathelyi térítésmentesen kapja meg, az itt tanuló nappali tagozatos hallgatóknak pedig igényelniük kell.

"Én azt gondolom hogy ez egy nagyon pozitív dolog ez a kártya , én bízom benne hogy ezáltal a szabadidős és sporttevékenységeket jobban lehet népszerüsíteni, és ezáltal az emberek több kedvet kapnak ahhoz hogy a szabadidejükben sportoljanak."

Decemberben elindult a Szent Márton-kártya oldala a legnagyobb közösségi portálon, így még többen tájékozódhatnak az egyre bővülő elfogadóhelyekről.