Hírek

A Szigliget című bohózat fotóspróbáját tartották a Weöres Sándor Színházban

2014. március 11., 17:33

A darabot Balikó Tamás rendezi, aki először dolgozik Szombathelyen. A bemutató pénteken, március 14-én, este 7 órakor lesz.

A Szigliget című bohózat fotóspróbáját tartották a Weöres Sándor Színházban

Hamvai Kornél Michael Frayn, a nagy sikerű Függöny fel! című bohózat írójának Balmoral című művét adaptálta az ötvenes évek szigligeti alkotóházába. A mű egy úgy nevezett görbe tükör az 1950-es évekről és az akkori rendszerről, emellett pedig egy felhőtlen szórakozást ígérő bohózat.

“Meg kell beszélnünk a mi dolgunkat...mindenki tudja a házban.”

A bohózat egyik legérdekesebb karaktere Malacsik Istváné, akit Bajomi Nagy György formál meg. A színművész a próbafolyamatot is élvezte.

Bajomi Nagy György-színművész
“A rögös úton tartunk. Még nem tudom azt mondani, hogy kész van, nagyon nehéz, rettentően nehéz. Nagyon komoly fizikai munka, én azt gondolom, mindenkinek. Színész szempontból azok a legnehezebbek,amikor egy-egy mondatot kell folyamatosan beszúrni.Vagyunk hatan,heten a színpadon és mindenki egyet mond.”

A magyar fordításnak köszönhető, hogy a mű tele van szójátékkal és igazi magyar humorral.

“Röggel, reggel...rögeszme, regeszme...mindegy,ő érti!”

A történet szerint a szigligeti házban várja az ihletet Lukics Mária, drámaíró. A nagyétvágyú, ám férjezett asszonyt Kiss Mari játssza.

Kiss Mari-színművész
“Nagyon szeretem a karakteremet, írónő. Az a típusú nő, az a típusú ember, aki nem nagy képességű, ezért minden más lehetőséget használ fel, speciel itt a testét, nyílván arra, hogy érvényesüljön és karriert építsen.”

A Szigliget című darabot Balikó Tamás rendezi, aki először dolgozik Szombathelyen a Weöres Sándor színházban.

Balikó Tamás-rendező
“Nagyon jól érzem magam itt a színházban, először járok itt, nagyon régi barátom a Jordán Tamás, akit z érdekel tudhatja, hogy nagyon sok mindent csináltunk együtt végig, nagy megtiszteletetés és nagy öröm, hogy meghívott ide dolgozni.

A bemutató március 14-én, pénteken este 7 órakor lesz.