MNB
MNB - 2

Hírek

A szív diadala: tovább küzd az aranyért a Falco

2012. május 25., 18:27

Az NB I-es férfi kosárlabda-bajnokság döntőjének  harmadik mérkőzését az Aréna Savariában 106:98-ra megnyerte a Falco a Szolnok ellen.  A három győzelemig tartó páros csatában a Tisza-partiak vezetnek 2:1-re. Legközelebb hétfőn 18 óra 15 perckor találkozik a két csapat Szolnokon.

A szív diadala: tovább küzd az aranyért a Falco

A bajnoki döntő harmadik mérkőzésén is közel telt ház fogadta az Aréna Saváriában pályára lépő két csapatot: a 2:0-ás hátrányban lévő Falcót és a vendég Szolnokot. A derbi, akárcsak az előző két mérkőzés, Tisza-parti triplával indult. Az első negyed folytatása óriási dobópárbajt hozott, a dudaszó pillanatában a hazaiak jártak egyetlen ponttal előrébb. A második etapban azonban robbantott a Falco és alaposan elhúzott: a félidő zárásakor 56:43-ra vezettek a sárga-feketék. Fordulás után azonban porszem került a vasiak gépezetébe,  a zárónegyed kezdetekor már csak 5 pont volt a Falco előnye. Az utolsó tíz percben aztán óriásit küzdöttek Bencze Tamás tanítványai és ha nehezen is, de 106:98-ra megnyerték a találkozót.

Bencze Tamás vezetőedző, Falco-SZOVA KC
Ahhoz nekünk majdnem tökéletesen kell játszani, hogy megverjük a Szolnokot, mert nagyon jó formában, jó ritmusban játszik. Szerintem a mai meccsen közel voltunk ehhez. Majdnem a teljesítőképességünk határán. Bár voltak a második félidőben kemény és nehéz perceink, de a csapat mindig megtalálta azt az embert, aki tudott segíteni.

A győztes mérkőzésen a Falco csapatából többen is kiemelkedő teljesítménnyel rukkoltak ki. A sárga-feketék egyik legjobbja Kálmán László volt, aki félig-meddig sérülten vállalta a játékot.

Kálmán László csapatkapitány, Falco-SZOVA KC
Úgy gondolom, hogy más mérkőzés volt, mint az előző kettő. Olyan 50 százalékos volt a kezem és úgy gondolom, hogy az első félidőtől fogva uraltuk a játékot, az történt a pályán, amit akartunk. Magabiztosan vezettünk az egész mérkőzésen. A végén volt a Szolnoknak egy fellángolása, de mindig tudtunk újítani. Úgy gondolom, teljesen megérdemelten kiharcoltuk ezt a nagyon fontos győzelmet.

A falco sikerének köszönhetően a páros csata most 2:1-re áll, de egy győzelemmel még mindig a Szolnok vezet. A két csapat legközelebb hétfőn 18 óra 15 perckor a Tiszaligeti sportcsarnokban találkozik egymással.