Hírek

"A szocialista pártnak meg kell újulnia"

2010. április 12., 15:07
A tegnapi parlamenti választás eredményeit értékelték mai sajtótájékoztatójukon a Magyar Szocialista Párt helyi politikusai. A két képviselőjelölt és a városi elnök is gratulált a győzteseknek és hozzátették: bíznak abban, hogy az új kormány is támogatni fogja a Szombathelyen elkezdett fejlesztéseket.
A szocialista pártnak meg kell újulnia


Horváth Attila városi elnök szerint a tegnapi választás megmutatta, hogy a politikai palettán továbbra is van hely a szocialisták számára. Az MSZP maradt ugyanis a második legnagyobb politikai erő Magyarországon. Azt is tudják azonban, hogy komoly megújulásra lesz szükségük.

A párt városi jelöltjei az országos átlag fölött szerepeltek, ez jelzi, hogy jó munkát végeztek. Ezt bizonyítja az is, hogy mindkét jelölt 4%-kal többet kapott egyéni listán, mint a pártja. Ipkovich György az 1. választókerületben szerzett közel 30%-ot. A szombathelyi polgármester értékesnek nevezte a területi listán szerzett mandátumot,  és hozzátette: igazi baloldali párttá kell válniuk, amely a munkavállalók érdekeit képviseli.

Nemény András Szombathely 2. számú választókerületében lett második, 20%-os eredménnyel. A szocialisták megyei elnöke azt mondta, büszke arra, hogy az MSZP a régióban a legjobb eredményt érte el és országos összesítésben is megelőztek öt megyét. A szocialista politikusok újságírói kérdésre elmondták: nem terveznek együttműködést a Jobbikkal, viszont a szintén parlamentbe jutott LMP-vel nem zárják ki a közös politizálást.