Hírek

A Szolnokot verték a SZOESE női kosarasai

2019. április 26., 13:29

A Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület női amatőr NB I-es kosárlabda csapata a sereghajtó Szolnoki MÁV-ot látta vendégül. Nehezen indult a találkozó a hazaiak számára, de sima lett a vége.

A Szolnokot verték a SZOESE női kosarasai

Nem kis meglepetésre a vendégek kezdték jobban a mérkőzést az egyetemi sportcsarnokban (02:24-) A Szolnok 8:2-re húzott el vendéglátójától, ám szerencsére hamar eszmélt a SZOESE és megkezdte a felzárkózást. (05:53-) Nem sokkal később a szombathelyiek motorja Szabó-Haklits egalizált, majd újabb pontjaival már a vasiaknál volt az előny, (09:55-) ami a negyed végére 7 pontra hízott. (13:20-) A második negyedben kiütközött a két csapat közti tudásbeli különbség, hiszen a SZOESE  (18:03-) 36:23-ra vezetett.

Szünet után a Szolnok kapta el jobban a játék ritmusát, ennek köszönhetően a negyed derekán ismét 10 ponton belül voltak a vendégek. A vasiak azonban sebességet váltottak és a játékrész végén (23:58-) 53:36-ot mutatott az eredményjelző. (22:11 dobja - 22:23 kosár) Szabó-Haklits vezényletével végül magabiztos, (27:01) 71:47-es győzelmet aratott a SZOESE.

Szabó-Haklits Zsuzsanna - játékos, SZOESE
"Nehezen találtuk meg a támadás ritmusát, illetve védekezésben is könnyű hibákat ejtettünk, aztán magunkra találtunk, illetve a szerzett labdákból könnyű gyors kosarakat tudtunk szerezni."

Szabó László - edző, SZOESE
"Azt a stratégiát, amit kértem a lányoktól, azt sikerült megvalósítani és azt gondolom, mi akkor tudunk nyerni, ha a lepattanó csatát és az eladott, illetve szerzett labdák arányát magunk oldalára tudjuk fordítani, ez a része megvolt, illetve azt gondolom ma volt azért 1-2 kiemelkedő teljesítmény is saját csapatom részéről."

A súlyos vereség dacára a Szolnok edzője szerint csapata kihozta magából a maximumot.

Tóth Viktor - edző, Szolnoki MÁV SE
"Mi fiatalabbak is vagyunk, fizikálisan is gyengébbek, nagyjából, amit terveztünk végre tudtuk hajtani, a különbség reális ezen a mérkőzésen."

A szombathelyiek győzelmükkel megszilárdították középmezőnybeli 9. pozíciójukat. Legközelebb szombaton 16 órakor lépnek pályára a Baja otthonában.