Hírek

A szombathelyi Markó Edina lett az MLSZ berkein belül újjáalakult női bizottság alelnöke

2013. március 27., 17:59

A frissen kinevezett sportvezető  véleménye szerint a legfontosabb cél a sportág népszerűsítése, tömegesítése,  valamint az anyagi háttér megteremtése.

A szombathelyi Markó Edina lett az MLSZ berkein belül újjáalakult női bizottság alelnöke

Jelentős elismerésben részesült Markó Edina, a Viktória-Trend Optika FC menedzsere, ugyanis a Magyar Labdarúgó Szövetség őt bízta meg az újjáaalkult női bizottság alelnöki teendőivel. A sportvezető úgy gondolja, hogy kinevezesében komoly szerepet játszott a szombathelyi klub 2 bajnoki címe, valamint 3 kupagyőzelme.

Markó Edina alelnök, MLSZ női bizottsága
"Abszolút feladatot jelent ez a számomra. Nem a pozíció érdekel, hanem az a mögöttes tartalom, ami ezzel a kinevezéssel jár. Az MLSZ vezetősége elfogadott egy 77 pontos javaslatot, amit az adhoc bizottság tagjaként az MLSZ elé  viszünk."

Markó Edina a női labdarúgás mellett kötelezte el magát. Játékosként, edzőként, sportvezetőként, gyakorló testnevelő tanárként olyan komoly tapasztalatokra tett szert, melyek segítségével nagy hasznára lehet a sportágnak.

Markó Edina alelnök, MLSZ női bizottsága
"Úgy gondolom, hogy a női bizottságban az én feladatom a szakmai rész lesz. Az iskolai programok, az egyesületi programok, a kapcsolattartás az egyesületekkel. Meg fog alakulni a nöi NB I-es bizottság, az azzal való kapcsolattartás és az általuk előterjesztett javaslatok véleményezése."

Markó Edina örömmel számolt be arról, hogy egyre több pénz áramlik a női labdarúgásba. A felnőtt és a korosztályos válogatott játékosok már most ösztöndíjban részesülnek. Az ősszel induló 2013-2014-es bajnokságnak  pedig már lesz névadó szponzora, ebből pedig az egyesületek is profitálhatnak.