Hírek

A szombathelyi programozóiskola nyílt napra várta az érdeklődőket

2020. január 20., 13:50

A számítástechnika, a mobiltechnológia már egészen kisgyermek korban a mindennapok része. A Logiscoolban ezért tartják fontosnak a digitális írástudás megismertetését a diákokkal. A programozás egyik alapja a logikus gondolkodás, ami nemcsak a tanulásban, hanem a munkaerőpiacon is előnyt jelent.

A szombathelyi programozóiskola nyílt napra várta az érdeklődőket

Nyolcéves gyermekét hozta el az apuka a nyílt napra. A fiú otthon gyakran használja a számítógépet.

Aszódi János –szülő
„A gyerekek életében napi szinten résztvevő számítástechnika, az ne csak a játékból álljon, hanem hasznosan is fel tuják használni az itt szerzett tapasztalatokat.”

A gyerekeknek természetes, hogy okostelefonokat, táblagépeket, laptopokat kezelnek. A digitális írástudás egyre inkább alapkövetelménnyé válik. Fontos, hogy a diákok megtanuljanak logikusan gondolkodni, ezzel fejlődik a problémamegoldó képességük, az iskolai eredményük  is.

Novák András – 4.osztálos tanuló
„El szerettünk volna jönni, hogy értsek az ilyen programozáshoz, számítógéphez, ne csak játsszak rajta, hogy értsek is hozzá, mert majd felnőttkoromban hasznos lehet.”

A gyerekek élményalapú oktatási módszerekkel játszva tanulnak programozni. Az oktatók nagy része is diák.

Szilágyi Dominik – oktató, Logiscool  
„Az az emberismeret és azok a tapasztalatok, amiket adnak, nagyon sokat jelentenek és mindemellett tényleg egy élmény itt oktatni és tanítani.”

A 6-18 éves korú lányok és fiúk külön-külön számítógépen oktatói segítség mellett önállóan készíthetnek animációkat, számítógépes játékokat és applikációkat, robotokat is programoznak. A gyerekek teret kapnak az alkotókészségük és kreativitásuk kibontakoztatására.

Németh Zsolt – vezető, Logiscool  
„A kisebbek a saját életkoruknak megfelelően, a nagyobbak egy kicsit gyorsabban és nagyobb lendülettel, de alapvetően mindenki egy játékos élvezhető formában tanulja meg a programozást, és aki kimegy tőlünk és kellően kitartó az a végén egy nagyon komoly programnyelvet tud megtanulni.”

A programozóiskolában a következő csoportok februárban kezdik a tanulást. Ha nem is lesz minden itt tanult diákból programozó, a megszerzett tudást szinte bármely munkaterületen tudják használni felnőtt korukban.