Hírek

A Szombathelyi Szépítő Egyesület története

2018. július 17., 17:04

Ez a címe annak a kötetnek, amelyet a Város- és Faluvédők Szövetsége országos konferenciáján mutattak be. Az ezer példányban megjelent könyv a Szombathelyi Szépítő Egyesület történetét 1885-től egészen korunkig magában foglalja.

A Szombathelyi Szépítő Egyesület története

“A könyv az egy csodát jelent”

Ezekkel a szavakkal méltatta a város polgármestere, Puskás Tivadar azt a kiadványt, amely a Szombathelyi Szépítő Egyesület  teljes történetét dolgozza fel. A 130 éves szervezetről nem először készült kiadvány.

Melega Miklós - főszerkesztő, levéltárigazgató
“Ez egy új kiadvány, de mondhatjuk azt is, hogy egy korábban megjelent kötet újrakiadása, bővített, javított kiadása, hiszen a Szombathelyi Szépítő Egyesület tagjai, vezetősége az ezredforduló tájékán úgy érezték, hogy fontos lenne ennek a patinás és a jelenleg Szombathelyen működő egyesületek közül a legrégbbi alapítású egyesületnek a történetét feldolgozni egy kötet formájában.”

A könyv megírásakor arra törekedtek, hogy olvasmányos stílusban szülessen meg a történet, így nem elsősorban szakmai oldalról közelítették meg a történelmet. Ennek ellenére számos lábjegyzet, hivatkozás található benne. Most azonban még nem hozzáférhető a nívós kiadvány - derült ki a Város- és Faluvédők Szövetségének országos konferenciáján, amely a bemutató apropóját adta.

Bődi Lívia - elnök, Szombathelyi Szépítő Egyesület
“Ennek a találkozónak az alkalmából került kiadásra a könyvünk bővített kötete, amelynek a hivatalos megnyitó után lesz a zártkörű bemutatása, természetesen ezt egy nyílt bemutató keretében is a városlakók elé fogjuk tárni.”

A kiadvány megjelenését a város tette lehetővé: az ezer példány mintegy másfél millió forintból születhetett meg.