Hírek

A társasházakat sem kímélte a július 12-én Szombathelyre lecsapott jégeső

2016. július 21., 16:41

A BEM Lakásszövetkezet eddig több mint 220 esetben igazolta le a lakók bejelentését. Leginkább a redőnyök, ablakok és a szellőző nyílások rácsai váltak a vihar martalékává.

A társasházakat sem kímélte a július 12-én Szombathelyre lecsapott jégeső

Ennek a Kosztolányi utcai háznak a díszítő elemeit csúfította el a múlt heti jégverés. Jól látszik, hogy a jég olyan erővel csapódott a falnak, hogy nem csak benyomta a vakolatot, hanem több helyütt le is verte a festéket. Itt, a Faludi Ferenc utcában pedig a kilyuggatott redőnyök viselik még mindig a vihar nyomait. De volt, ahol az ablakokat is kitörte a diónyi jég. A BEM Lakásszövetkezet kezelésében lévő házakban történt károkról a társaság elnöke a Szombathelyi Televízió szerdai Szolgáltatók Magazinjában számolt be. Beliznai Pálné elmondta, ilyenkor különösen fontos, hogy rendelkeznek tömbbiztosítással.

Beliznai Pálné elnök, BEM Lakásszövetkezet
Van a redőnyökre, szúnyoghálóra is van biztosítás. Az elmúlt napokban 220 igazolást adtunk ki, ebben az esetben úgy van, hogy bejelentik a biztosítónak, általában egy helyen van a biztosítás, 1-2 kivételtől eltekintve. Kapnak egy kárszámot, mi kiadjuk az igazolást, és akkor utána a biztosító, a kárfelmérő kimegy, és onnantól intézik.

A lakásszövetkezet irodájában nagy volt az elmúlt napokban a forgalom. Volt olyan ház, amelynek egyik oldalán a jég 80 szellőző rácsát törte össze. Ennek az Apáczai sétányon álló társasháznak pedig teljesen tönkretette a szigetelését. Az elnök asszony szerint az újonnan szigetelt épületek burkolatában nem tett kárt a jég.