Hírek

A téli szünetet követően nagy erőbedobással kezdte meg a felkészülést a Szombathelyi Haladás

2024. január 15., 19:49

A téli szünetet követően nagy erőbedobással kezdte meg a felkészülést a Szombathelyi Haladás. A másodosztályban szereplő zöld-fehérek négy hetes programjuk során több felkészülési mérkőzéssel és egy törökországi edzőtáborral hangolnak a február 4-i Csákvár elleni bajnoki találkozóra.

A téli szünetet követően nagy erőbedobással kezdte meg a felkészülést a Szombathelyi Haladás

Január első napjaiban orvosi ellenőrzésen, majd fizikai felméréseken vettek részt a Szombathelyi Haladás labdarúgói. Az NB II-es pontvadászat 13. helyén álló együttes játékosai nagy elánnal vetették bele magukat a munkába. A rövid szünet után állóképesség fejlesztéssel alapoztak, majd a taktikai elemek gyakorlása következett.

Rácz Barnabás - csapatkapitány, Szombathelyi Haladás

Pont, ahogy említettek rövid volt a szünet, talán ennek lesz köszönhető, hogy annyira nem is estünk ki a ritmusból és talán rövid lesz a felkészülés, de a szünet sem volt hosszú. S így nem kell annyira hosszú felkészülés, hogy könnyen belerázódjunk a versenyidőszakba, hanem igazából 3-4 hét múlva már az első tétmérkőzést le fogjuk játszani és Én azt gondolom, hogy mindenki inkább mérkőzéseket játszik, mint edz.

A Haladás a héten Törökországban edzőtáborzik, ahol kiemelt nemzetközi csapatokkal játszik felkészülési mérkőzést. A szakmai stáb a téli szünetben is azon dolgozik, hogy megerősítse a keretet, és bizonyítási lehetőséget adjon a saját nevelésű, tehetséges utánpótláskorú focistáknak is.

Szántó Csaba - szakmai vezető, Szombathelyi Haladás

Az alapkoncepciónk amit a nyáron hangoztattunk is, hogy az Illés Akadémiával szoros együttműködésben a fiatalokat építjük be a felnőtt csapatba és a Szombathelyhez kötődő játékosokat próbáljuk visszaigazolni a Haladásba. Ezen a koncepción nem változtatunk, tehát most is jó pár fiatal velünk kezdte a felkészülést és aki olyan szinten van, hogy a kezdőcsapatba kerül, akkor ott fog játszani.

A télen három játékos távozott Szombathelyről, ugyanakkor az első szerzeményt is bejelentették. A 27 éves Erdei Carlo személyében egy kreatív középpályást szerzett a Haladás. A rutinos labdarúgóval a Tiszakécske csapatkapitányaként már találkozhattak a vasi klub játékosai.