MNB
MNB - 2

Hírek

A tervek szerint halad a sportkomplexum építése

2016. szeptember 22., 16:44

Hende Csaba és Puskás Tivadar részvételével pályabejárást tartottak a Rohonci úton épülő új sportkomplexum területén. A kivetelezők arról tájékoztatták a politikusokat, hogy minden a tervek szerint halad és hamarosan a bokrétaünnepségre is sor kerülhet.

A tervek szerint halad a sportkomplexum építése

Augusztus elsején emelték be a lelátórész első elemét a Haladás új sportkomplexumának építkezésén. Azóta több mint egy hónap telt el, és a gőzerővel zajló munkálatoknak köszönhetően rengeteget haladtak a kivitelezők. A beruházás jelenlegi állásáról pályabejárás keretében tájékoztatták a város vezetőjét és országgyűlési képviselőjét.

Puskás Tivadar - polgármester
“A keleti oldali lelátót gyakorlatilag elkészítették, és a másik oldalon is a lelátó készül. De a másik oldalon, tehát a nyugati oldalon ott van a sportcsarnok. A sportcsarnoknak a vázát, tetejét nagyjából már lehet tudni, hogy hol lesz.”

Szombathely országgyűlési képviselője arra hívta fel a figyelmet, hogy egyes rémhírekkel ellentétben minden az eredeti terveknek megfelelően halad az építkezésen. Valamennyi építmény méretei megegyeznek a sportági szakszövetségekkel egyeztetett előírásokkal.

Hende Csaba országgyűlési képviselő
“Mindenféle politikailag motívált valótlanságok, hazugságok terjednek a városban és vannak, akik ezt terjesztik teljesen tudatosan. Semmiféle tervezési vagy kivitelezési hiba nincs. Minden pontosan akkora, amekkorát akartunk. Minden pontosan a megrendelt, leegyeztetett és megtervezett módon zajlik.”  

A tervek szerint az építkezés novemberben jut el a legmagasabb pontig, amikor is megtartják majd a bokrétaünnepséget. Az átadásra pedig jövő év közepén várható.