Hírek

A tervezett változásokról és a jövőről tájékoztatta a szurkolókat az SZKKA

2019. július 05., 15:38

Négy csapattal, összesen 70 gyermekkel vágott neki a Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia az idei makarskai nemzetközi utánpótlás tornának. Minden korosztály beleadott apait-anyait a mérkőzésekbe és ennek meg is lett az eredménye. Mindeközben gőzerővel dolgozik a vezetőség a csapat megerősítésén.

A tervezett változásokról és a jövőről tájékoztatta a szurkolókat az SZKKA

Két U12-es csapatot is indított a klub Makarskan. Az "A" csapat végül a 8. helyen zárt, míg a "B"  2 győzelemmel és 6 vereséggel búcsúzott a tornától. Az U13-as együttes a dobogó 3. fokát csípte el.

Vers Ákos - utánpótlás edző, SZKKA
"A Debrecen elleni vereség után föl kellett rázni a csapatot meg a lányokat, mert kis letargiába kerültek, tehát nem játszottunk jól, ma viszont úgy gondolom, hogy meg akarta mutatni mindenki, hogy ott lett volna a helyünk a döntőben. A Hypot az elejétől kezdve magabiztosan, végig vezetve le tudtuk győzni és teljesen megérdemelten szereztük meg a bronzérmet."

Az U11-es csapat a döntőig masírozott. A mérkőzés egyik legjobbja, Halász Tímea 7 gólt vágott a Kozármislenynek, ám csapata 1 gólos vereséget szenvedett.

Halász Tímea - játékos, SZKKA U11
"Szerintem nagyon jó volt a meccs, jól éreztem magamat. Izgalmas volt, meg szerintem a csapat is nagyon ügyes volt."

Az egyhetes nemzetközi utánpótlás torna nemcsak a kemény munkáról és a sikerekről marad emlékezetes a lányok számára, hanem az azt követő jól megérdemelt tengerparti pihenésről is.

Csütörtökön a klub szurkolói ankétot tartott, ahol tájékoztatták a drukkereket a fejleményekről. Az eseményen ott volt az új játékosok közül a Dániából hazatérő korábbi válogatott játékos, Mayer Szabina is. Vele együtt összesen 7-en érkeztek eddig a klubhoz.

Marosán György - vezetőedző, SZKKA
"Teljesen új csapatot kell összerakni, újra azt a rendszert, amit én szeretek játszatni, azt meg kell tanuljuk, akár védekezésben, akár támadásban, össze kell csiszolódnunk, nem akarok senkit untatni, páros, hármas kapcsolatok, erre van 8 hetünk."

A július 8-án kezdődő felkészülési program során a dunaújvárosi és a váci csapat mellett francia és dél-koreai ellenfelekkel is összeméri erejét az SZKKA. Az új szezonban a 13 hazai bajnoki mérkőzésből a tervek szerint 5-öt az Aréna Savariában, 8 találkozót pedig a Haladás Sportkomplexumban rendeznek meg.