Hírek

A több gyermek nem a probléma, hanem a megoldás

2018. november 12., 15:09

A több gyermek nem a probléma, hanem a megoldás – hangzott el a 30 éves szombathelyi , Alpokalja Nagycsaládos Egyesület jubileumi ünnepségén, a Megyeházán.

A több gyermek nem a probléma, hanem a megoldás

Az öt gyermeket nevelő Paulik házaspár zenélt az Alpokalja Nagycsaládos Egyesület jubileumi ünnepségén. Három évtizeddel ezelőtt 30 család alapította a szervezetet, amelynek azóta több mint 700 tagja van.

Görcz Gyula – elnök, Alpokalja Nagycsaládos Egyesület Szombathely
„A házasság, mint érték, a gyermekek szeretete, mint érték, a hűség, mint érték, tehát alapértékeink, céljaink azok, amik állandóak és nem változtak.”

Az egyesület tagjai azt vallják, hogy a több gyermek nem a probléma, hanem a megoldás.

Bogdán István
„Nemcsak a családon belül segítik egymást, hanem itt megtanulják azt, hogy később a nagyobb közösségekben is segítőkészebbek lesznek a gyerekek, nagyobb önállóságuk van, nagyobb felelősségtudatuk van már, mint ahol csak egyedül van egy gyerek például.”

A Nagycsaládosok Országos Egyesületének munkáját a közelmúltban Európai Polgár Díjjal ismerték el. A siker alappillére a helyiek összefogása.

Kardosné Gyurkó Katalin – elnök, Nagycsaládosok Országos Egyesülete
„Amikor gyermeket vállalunk, igent mondunk az életre. Hosszú távon döntünk. Ez a szervezet, a Szombathelyi Alpokalja Nagycsaládos Egyesület 30 éve áll az élet mellett, 30 éve segíti a családokat. Amiért nagyon hálásak vagyunk”

A kormány az elmúlt időszakban több intézkedést hozott a családok védelmében, a vágyott gyermekek megszületésének érdekében. Ez a jövőben is így lesz – hangsúlyozta Hende Csaba országgyűlési képviselő, az Országgyűlés alelnöke.

„Azóta eltelt 30 év és azt hiszem, hogy azóta mindenki tudja, hogy ez nem egy a fontos ügyek közül, ez maga az ügy. Ez a legfontosabb ügy, a demográfia”

Székely János megyéspüspök köszöntőjében azt mondta: a család a világ legtermészetesebb egysége. Minél többen alkotják, annál jobban megoszlik a teher. Puskás Tivadar polgármester a gyökerek és az együvé tartozás fontosságáról beszélt, kiemelve, az önkormányzat több programja is segíti ebben a szombathelyieket.