Hírek

A tolvajok nem mennek szabadságra, erre figyelmeztet a rendőrség

2019. június 28., 15:43

Fontos betartani az alapvető bűnmegelőzési szabályokat. Például értékeinket ne hagyjuk őrizetlenül, főleg nem szem előtt. A nyár a közlekedésben is fokozott óvatosságot igényel, ilyenkor megnő a forgalom, a hőségben pedig lassul a reakció.

A tolvajok nem mennek szabadságra, erre figyelmeztet a rendőrség

A nyár veszélyeiről a Csónakázó tó szigetén tartott sajtótájékoztatót a rendőrség, a közterület-felügyelet és a polgárőrség. A tolvajok ilyenkor sem pihennek. A közösségi oldalakra nyaralás közben feltöltött képek komoly veszélyt jelenthetnek értékeinkre, hiszen bárki tudhatja ezekből, hogy nem vagyunk otthon. A postaláda is árulkodó lehet. A rendőrség azt tanácsolja, kérjünk meg valakit, hogy ürítse. A gyerekeket is fel kell készíteni a veszélyekre.

Némethné Zsigó Zita – bűnmegelőzési alosztályvezető, VMRFK
A csellengés és a csavargás az nagyon sokszor jogsértő cselekményhez vezethet, könnyebben válhatnak bűncselekmény áldozatává is. Amikor útnak indulnak a gyerekek, vagy egyedül vannak otthon, fontos az, hogy vigyázzanak az értékeikre. Amikor elindulnak egy-egy nyári rendezvényre, strandolásra, csak azokat az értékeket vigyék magukkal, amelyre feltétlenül szükségük van. 7.02

Fontos az is, hogy ne hagyjunk értékeket az autóban, erre szórólapon is figyelmeztetnek a rendőrök. A nyár az utakon is fokozott veszélyt jelent. Megnő a forgalom, a hőségben pedig figyelmetlenebbek a közlekedők.

László Péter – közlekedésrendészeti osztályvezető, VMRFK
Sajnos a nyári időszakban megnő a balesetek száma. Jellemzően nem a súlyos balesetek száma, hanem a koccanásos és könnyű sérüléses balesetek száma. Az elmúlt időszakban azt tapasztaltuk, hogy megnőtt a kerékpáros balesetek száma mind okozói, mind részes vonatkozásában. 5.12

A hőségben akár 2-3 másodperccel is megnő a reakcióidő. Fontos, hogy mindig legyen a sofőrnél a folyadékpótlást szolgáló hidegvíz, és többször kell pihenőt is tartani.

Nemes Piroska – tudósító
Ezt a hőmérőt néhány perce tettük ide az autóba, hogy megnézzük hány fokot mutat. 45 fokig képes mérni, elérte a maximumát. Ez a hőmérséklet már rendkívül megterhelő a szervezetre, épp ezért nagyon fontos, hogy véletlenül se hagyjuk kisgyermekünket, vagy házi kedvencünket akár rövid időre sem az autóban.