Hírek

A városban sok helyen feltűnt a Mikulás

2011. december 06., 23:10

A nagyszakállú hétfő óta járja a bölcsődéket, óvodákat, iskolákat, és több munkahelyen is megfordult. A jó gyerekeknek csokoládét hozott, aki nem viselkedett rendesen az évben, annak virgácsot. A gyerekek rajzokkal, énekekkel, versekkel köszöntötték a Mikulást.

A városban sok helyen feltűnt a Mikulás

Szombathelyi körútjának egyik első állomásaként a televízióba is ellátogatott a Mikulás. Nem riportra érkezett hétfőn este, hanem  munkatársaink gyermekeit lepte meg ajándékokkal. Ezen az estén senki sem kapott virgácsot, csak finom édességekkel és gyümölcsökkel teli csomagokat osztott a nagyszakállú.

A Mocorgó Óvodában is nagyon várták a Mikulást a gyerekek.

Az ovisoknak a Mikulás elárulta, hogy Rudolf, a kedvenc rénszarvasa megszökött, és ezért szán helyett Mikulásmobillal érkezett.

A gyerekek énekkel, verssel köszöntötték a nagyszakállú, piros ruhás látogatónak. A Mikulásmobil csomagtartója elég nagy volt ahhoz, hogy mindenkinek hozzon ajándékot a Mikulás.

A Gothard-iskolások váltófutással tették még emlékezetesebbé ezt a napot. Az alsó tagozatosoknak évek óta megszervezi a házi versenyt az iskola. Külön érdekessége, hogy Mikulásköpenyt és sapkát is viselni kell futás közben, amit aztán átadnak egymásnak a váltó tagjai. Komoly szurkolótábor bíztatta egy-egy osztály versenyzőit.

Horváth Alex
Jó volt, gyorsan kellett futni.

Szabó Bence
Izgalmas volt. Ahogy leelőztek attól nehéz volt futni. De különösen jó vetélkedő, örülök, hogy jó ellenfeleim voltak.

A Markusovszky Kórház Gyermekosztályának kis betegei sem maradtak ajándék nélkül ezen a napon. Kovács Ferenc, a Vas Megyei Közgyűlés elnöke adta át a Mikulás meglepetését: csokoládét, illetve narancsot kaptak a gyerekek.