Hírek

A Vasivíznél is megkezdte működését a honvédség munkacsoportja

2020. március 20., 18:56

Megkezdték a munkát a honvédség különleges irányítási törzsei az ország működése szempontjából létfontosságú vállalatoknál. Energiacégek, pénzintézetek, gyógyszergyárak és kereskedelmi láncok kapnak segítséget a katonaságtól, hogy a járvány okozta rendkívüli helyzetben is zavartalanul végezhessék tevékenységüket.

A 71 stratégiai fontosságú vállalat között szerepel a Vasivíz Zrt. is, amely a megye csaknem teljes területén 250 ezer ember számára végez víz- és csatornaszolgáltatást. A héten megérkezett Győrből az a honvédségi munkacsoport, amely figyelemmel kíséri és segíti a cég működését. Feladatuk a közvetlen kapcsolattartás az operatív törzzsel. De ha például tömeges megbetegedés esetén annyira lecsökkenne a dolgozók létszáma, ami már veszélyeztetné az ellátást, a katonaság segítene a munkatársak átcsoportosításában is, más megyékből.

Koczka Tibor - kommunikációs vezető, Vasivíz Zrt.
"Azt szeretném tisztázni, hogy nem irányítanak, hanem segítenek. Segítik a Vasivíz menedzsmentjének munkáját abban, hogy ebben a helyzetben minden olyan segítséget, információt megkapjanak közvetlenül az operatív törzstől, és ez visszafelé is igaz ha itt bármilyen problémával találkozunk, amit nem tudunk megoldani, legyen az eszköz, ember vagy bármilyen segítségre van szüksésünk, akkor azt innen a Vasivízből a honvédségi csoporton keresztül közvetlenül az operatív törzshöz tudjuk eljuttatni."