Hírek

A Zaragozát fogadta a Falco a BL-ben

2020. január 09., 14:27

Fordulatokban gazdag mérkőzést játszott szerda este a Falco KC a Bajnokok Ligájában. A magyar bajnok ezúttal a Zaragozát fogadta az Aréna Savariában. Végül 77:70-re nyertek a spanyolok.

A Zaragozát fogadta a Falco a BL-ben

A Zalaegerszeg felett aratott győztes bajnokit követően szerdán már a BL-ben kellett bizonyítania a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely kosárlabdacsapatának. A vendég az a spanyol Zaragoza együttese volt, amely az idegenbeli első felvonást egyetlen ponttal nyerte meg.

Jól kezdte a találkozót a Falco, Perl és Reddic összjátékát követően az amerikai légiós zsákolt egy nagyot, ezzel 13-11-re lépett meg a vasi alakulat. Majd elkapta a fonalat a vendég együttes is, Vazquez vezérletével fordítottak a spanyolok. A szünet előtt Barreiro hárompontosával növelte előnyét a Zaragoza.

A térfélcserét követően újult erővel rohamozott a Falco, aminek meg is lett az eredménye. Curry kosarával már a sárga-feketék álltak jobban.

Hiába célzott pontosan a hazai csapat, a vendégek is extrán dobtak. Brussino és Vasquez nem tudott hibázni, így ismét fordítottak a spanyolok.

Hősiesen küzdöttek a szombathelyi kosarasok, mindent megpróbáltak a győzelem érdekében. Hiába zárkózott fel a Falco többször is, a hajrában megőrizte előnyét a Zaragoza. A spanyolok végül 77:70-re nyertek, így elvették a magyar bajnok hazai veretlenségét. A vasi sárga-feketék január 15-én Bonnban javíthatnak, azonban hétvégén még a Szeged elleni bajnoki mérkőzés vár Gasper Okorn tanítványaira.