Hírek

Abért-tó Kupa horgászverseny

2018. május 23., 13:25

Összesen csaknem 900 kg halat sikerült horogra csalni a pünkösdvasárnapi Abért-tó Kupán. Közel nyolcvan horgász tette próbára tudását és szerencséjét versenyző, illetve hobbi kategóriában. Szép fogások születtek, több méretes ponty és amur is került a szákokba.

Abért-tó Kupa horgászverseny

Az elmúlt években egyre kedveltebb horgászvízzé vált a lukácsházi tározó. A mostani verseny iránt is akkora volt az érdeklődés, hogy már két héttel a nevezési határidő lejárta előtt beteltek a helyek. 78 horgász próbálkozhatott a rekordfogással, jöttek a megye minden részéről, így Szombathelyről is.

Puskás Norbert – ügyvezető elnök, Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége
„Az indulók száma megközelíti a 80 főt. Versenyző kategóriában 24-en indulnak, hobbi kategóriában 48-an, ifjúságiban hatan, mondhatni teltházas a tó, minden egyes pontján vannak pecásaink.”

A profik jobbára a rakós botos technikát választották, amivel pontosabban meg lehet horgászni az etetés helyét. A hobbihorgászok körében a feeder módszer volt népszerű. A verseny első óráiban a szeles idő szebb kapásokat hozott, kiló körüli dévérek és kárászok is jöttek.

Horváth Balázs – Kőszegi HE
„Addig volt a legjobb, amíg fújt a szembeszél, hozta a halat, kb. két óra múlva tükör lett a víz, akkor nagyon nehéz volt megfogni a halat.”

Majdnem tíz percbe telt, amíg Mihácsi Bálint kifárasztotta és merítőhálóba terelte ezt a jól küzdő, méretes pontyot, de megérte a sok munka.

Mihácsi Bálint – Elektromosok HE
„Ez igen, ez jó volt, kinyújtotta a gumit egy jó tíz méterrel, rakóval, vele meg kellett küzdeni rendesen, ő szép volt.”

A halak étvágyára nem lehetett panasz, amit a 11,5 kg-os átlagfogás is bizonyít. Aki ügyesen taktikázott, jól váltogatta az etetőanyagokat, a csalikat, és megtalálta a megfelelő dobási távolságot, annak nem maradt üres a szákja. Az ifik között Rosta Máté remekelt majdnem 7,5 kilós fogással, a hobbihorgászoknál az ölbői Németh Gábor nyert több mint 26 kg-os összteljesítménnyel, versenyző kategóriában több mint 32 kg-os fogásával az alsószölnöki Wondra Christoph lett a legeredményesebb.