MNB
MNB - 2

Hírek

Acélmagnóliák a színházban

2018. november 23., 20:19

Az amerikai kisváros felkapott fodrászüzletében minden szombaton összegyűlnek a legbefolyásosabb nők, hogy felszínes csevejjel enyhítsenek a magányukon - így tűnik legalábbis a szombathelyi Weöres Sándor Színház legújabb darabjában, az Acélmagnóliákban, amelyet pénteken mutattak be.

Acélmagnóliák a színházban

Természetes szépség nem létezik - ezzel a szlogennel és a könnyed, pozitív életfelfogásával tartja meg törzsvendégeit régóta Truvy, akihez nemcsak a volt polgármester özvegye, vagy a morcos kutyás szomszéd jár.

A vidám Shelby az esküvőjére készül. Édesanyja a szalon állandó vendége, így most ő is belecsöppen a társaságba.

Alberti Zsófi - színművész
“Mindenki azért jár a Truvynak a szalonjába, mert itt jobban érezheti magát. És a magány azért végigvonul a történeten, ahogy a nők csacsognak, de hát valójában nem csacsognak, hanem a számukra legfontosabb dolgokról beszélnek ilyenkor kendőzetlenül, férfiak nélkül, férfiakról.”

Mindenhonnan titkok és tragédiák tűnnek elő, miközben tipikus jellemek bontakoznak ki.

A filmként is sikert aratott történet nem csupán szórakoztat.

Nagy Cili - rendező
“Hogyha jól megy, akkor megkönnyezem, vagy a nevetés miatt, vagy egyszerűen azért, mert úgy hat rám. Pedig már öt hete nézem, és betéve ismerem. De amikor a szemem láttára történik, akkor annyira magával ragad, mert mindannyiunk életében, mindannyiunk családjában történtek olyan események, születés, halál, esküvő, temetés, ami miatt megérint, mert valódi emberekről szól.”

Ezek a gyengének látszó nők folyton marják és ugratják egymást, de valójában erősek, és a bajban összetartanak. A darabot pénteken este mutatják be a Márkus Emília-teremben.