Hírek

Adomány a csörgőlabda csapatnak

2015. június 22., 17:03

Kettőszázkilencezer forint gyűlt össze egy jótékonysági rendezvényen az Őrvidék SC csörgőlabdázói számára. Az összeget sportfelszerelés vásárlására szeretnék fordítani a látássérült sportolók.

Adomány a csörgőlabda csapatnak

Összesen 209 ezer forint gyűlt össze azon a jótékonysági főzőversenyen, melyet az ŐrvidékHáz és a Vas Népe közösen rendezett meg. A rendezvény fővédnöke Hende Csaba honvédelmi miniszter volt.

Hende Csaba honvédelmi miniszter
“A lényeg az, hogy a paralimpiai mozgalom, tehát a mozgássérültek sportmozgalma, rendkívül fontos egy egészséges társadalomnak, hiszen egy társadalom erkölcsi színvonalának a leghűbb tükre az, hogy hogyan bánik az elesetekkel, a fogyatékosokkal.”

A rendezők úgy döntöttek, hogy a befolyt összeget az Őrvidék SC nemrégiben megalakult csörgőlabda-szakosztályának ajánlják fel. A 209 ezer forintot ünnepélyes keretek között adták át a sportolóknak.

Farkas Csaba igazgató, ŐrvidékHáz
“A Vas Megyei Szakosított Szociális Intézettel már több éve van munkakapcsolatunk. Minden évben együtt rendezzük meg az “Együtt élünk” rendezvénysorozatot, ami  pont a látásfogyatékosokra való felhívást  tartja előtérben.”

A tervek szerint az összeget sportszerek  vásárlására fordítják majd. A csapatnak leginkább két kapura lenne szüksége.  

Kocsis Tamás játékos, Őrvidék SC
“Elvileg a kapu ahhoz szükséges, hogy rendesen tudjunk edzeni. A kaput elvileg össze lehet csukni, amit én láttam. De végül is ahhoz szükséges, hogy itt Szombathelyen tudjunk gólratörően játszani egymás ellen már.”

Az Őrvidék SC ősszel már a magyar bajnokságban is szerepelni szeretne. Igyekeznek addigra a mérkőzések lejátszásához elengedhetetlenül szükséges két speciális kaput is beszerezni.