Hírek

Adományokat gyűjtenek a karitatív szervezetek

2010. december 01., 10:24
Annak ellenére, hogy az idei a kataszrófák éve volt, és sokan adakoztak a károsultak javára, karácsony közeledtével sem apad az ajándékozók száma - ezt tapasztalják a karitatív szervezetek munkatársai Szombathelyen.
Adományokat gyűjtenek a karitatív szervezetek

Gyűlnek az adományok a Szombathelyi Egyházmegye templomaiban elhelyezett kosarakban. November 11-étől december 20-ig tart a Váltsuk meg Szent Márton köpenyét akció. Az idei már az 5. gyűjtés.

Tuczainé Régvári Marietta - igazgató, Egyházmegyei Karitász
"Voltak olyan plébániák, ahol egy-másfél millió forint gyűlt össze december 20-ig mindenféle dologból."

A plébániák az összegyűlt adományokból személyre szabott ajándékcsomagot állítanak össze a rászorulóknak. A Vöröskereszt munkatársai és aktivistái december 4. és 11. között a Family Centerbe és a Savaria Plázába várja az adományozókat.

Kenedli Csilla - megyei igazgató, Vöröskereszt
"Az adományozóknak köszönhetően jelentős mennyiségű tartós élelmiszer, ruhanemű, édesség, játék gyűlt össze az elmúlt évben."

A Baptista Szeretetszolgálat a Kisfaludy utcába várja a cipősdoboznyi ajándékokat december 8-ától.

Varga László - baptista lelkész
"Leginkább az óvodás, kisiskolás korosztályt tudjuk megcélozni, de ez nem azt jelenti, hogy kisebbek-nagyobbak ne vehetnének részt benne"

A napokban érkezik Szombathelyre az Európai Unió élelmiszer programjának szállítmánya. Az egyházmegyei karitasz 7 kamionnyi száraztésztát, lisztet és kukoricakonzervből összeállított csomagot oszt ki közel 5000 rászoruló családnak.