MNB - 2
MNB

Hírek

Adventi forgatag a Fő téren

2015. november 26., 17:28

Idén a hagyományostól eltérő, függesztett koszorú díszíti a Fő teret az adventi időszakban. A tavalyinál több vásári pavilont állítottak, és az adventi színpadi programok is színesedtek, frissültek.

Adventi forgatag a Fő téren

"Drótot kellene, és akkor ide belehúzzuk."

Fehér és natúrszínű tobozokkal díszítik az adventi óriáskoszorút a Herman-iskola virágkötő szakos diákjai. A koszorú az elmúlt évektől eltérően nem a földön terül el, hanem egy vasszerkezetre függesztve magasodik a Fő tér fölé. Négy részből áll, az elemek borításához a Szombathelyi Erdészeti Zrt. három mázsa jegenyefenyőt adott az iskolának.

Horváth Fanni
"Négy alap volt, amit be kellett vonni. Csoportokra oszlottunk, mindenkinek megvolt a feladata. A fenyőágakat megvágtuk, és így bevontuk az alapokat, és most díszítünk."

A függesztett koszorúra a négy gyertya mellett, fényfüzér és egyszerű, természetes díszítés kerül.

Seres Györgyi - virágkötő tanár, Herman-iskola
"Ez egy jóval kisebb, a tavalyinak a fele, maguk a díszek is finomabbak, kisebbek, jobban hasonlítanak arra, amit otthon a lakásban megszoktunk, vagy saját magunk az asztalon el tudunk helyezni."

Idén a tavalyinál több, összesen 42 vásári pavilont állítottak fel. Kisebb lett, és új helyre került át a színpad. Az adventi programokat egy frissen alakult egyesület szervezi: újra lesz szimfonikus koncert, fellépnek énekegyüttesek, iskolás, óvodás csoportok, néptáncosok, betlehemesek, lesz bábjáték, Mikulás-szépségverseny, lucázás és tűzszínházi előadás is.

Pintér Gábor - elnök, Advent 2015 Kulturális Egyesület
"A kulturális programokat is szeretnénk, és már készen is van ez a program, színesebbé tenni akár kulturális oldalról, akár hagyományőrzésből, de populáris előadóművészeket is hívunk."

A szombathelyi advent hivatalos megnyitója szombaton 17 órakor lesz, a koszorú első gyertyáját  Puskás Tivadar polgármester gyújtja meg.