MNB - 2
MNB

Hírek

Agóra-Óra: 26 program, 260 foglalkozás, 700 résztvevő

2013. augusztus 29., 19:47

Sikeres volt a tudást és képességeket fejlesztő rendezvénysorozat. Az AGORA Kulturális Központ 25 millió forintos pályázati forrás segítségével bővíthette tavaly tudást és képességeket fejlesztő rendezvényei körét.

Agóra-Óra: 26 program, 260 foglalkozás, 700 résztvevő

Régi tárgyakat kellett felismerni ás totót kitölteni az 5-6. osztályosok tavalyi helytörténeti vetélkedőjén, amelyet Márton napjához kapcsolódva szervezett az AGORA. Ez a játék is része volt az uniós támogatással szervezett egy éves programnak, amely a Kreatív szabadidő, időtálló tudás címet viselte.

Katonáné Nagy Mária rendezvényszervező, AGORA
Ez egy nagyon jó lehetőség volt, mert a hagyományos helytörténeti hetünket tudtuk egy kicsit felfrissíteni, 5-6-osok számára hirdettük meg tavaly ilyenkor novemberben, a felfedező játékot Időkerék címmel, a Szent Márton Látogatóközpontot kellett meglátogatni a gyerekeknek illetve a Savaria múzeumot, és itt az 5 fős csapatok különféle feladatokat oldottak meg.

Az elmúlt évben több szakkört, helytörténeti és művészeti vetélkedőt, témanapokat, hagyományőrző foglalkozásokat szervezett az AGORA, amely 25 millió forintos uniós és hazai támogatást nyert az egy évig tartó programsorozatra. 2012 szeptembere óta összesen 26 -féle rendezvényt kínáltak az óvodás, az általános- és középiskolás korosztálynak, hogy iskolán kívüli tanulási lehetőségekkel bővítsék a gyerekek ismereteit és képességeit.

Parais István igazgató, AGORA
Ezek leginkább szakköri keretben történtek, heti vagy havi szakköri keretben valamint ún. tematikus napokkal. Témakörét tekintve a rajz-, vizuális képzéstől egészen a filmig, illetve a modern zenéig merészkedtünk el.

A projektzáró tájékoztatón elhangzott: a szervezők túlteljesítették vállalásaikat. 8 nevelési és oktatási intézménnyel együttműködve 262 alkalommal szerveztek foglalkozásokat. A tervek szerint a szakköri programok folytatódnak, így újabb 400 diáknak nyújtanak lehetőséget a fejlesztésre.