MNB - 2
MNB

Hírek

Ahogy tetszik - a Shakespeare-klasszikusnak már a címe is kíváncsiságot ébreszt

2016. október 13., 16:33

Most egy olyan feldolgozás született, amely erre a felfokozott érdeklődésre bőven rászolgál. Látványos díszlet, hatásos zene és videó, izgalmas szöveg jellemzi Horgas Ádám rendezését. Bemutató pénteken.

Ahogy tetszik - a Shakespeare-klasszikusnak már a címe is kíváncsiságot ébreszt

Egy nagy klasszikus, új köntösben, rendhagyó felfogásban - ez a szombathelyi Weöres Sándor Színház legújabb bemutatója, amelyben Shakespeare Ahogy tetszik című romantikus vígjátékát viszi színre a társulat.

Horgas Ádám - rendező
“A nyár elején találtuk ki Jordán Tamással, hogy a következő évadban ezt rendezzem. Régóta a fejemben  van egyébként ez a darab, úgy érzem, hogy egy nagyon színész központú, nagyon hálás a színészeknek ez az előadás. Nagyon szépen, szenvedélyesen mesél a szerelemről, elsősorban, de nagyon érzékenyen ábrázolja a hatalomhoz való viszonyt is.”

Testvérviszály, önkény, szabadság és vágy. A bonyolult történetet nem kevésbé komplikált módon mutatja be a darab.

A rendező hozta a formáját: maga írta a zenét, készítette a videókat és állította össze a koreográfiát is, míg a díszlet testvére, Horgas Péter munkája. Rosalinda testhezálló főszerepét a nemrég a legígéretesebb pályakezdő színésznő díjjal elismert Hartai Petra kapta, akinek a darab néhány jelenetében az álbajusszal is meg kell küzdenie.

Hartai Petra - színművész
“Én is nagyon szenvedélyes tudok lenni, nagyon szeretek szerelmesnek lenni, és tudok szélsőséges is lenni. Mindenben feltalálja magát, ami én szeretnék lenni, hogy mindenben föltalálom magam, minden helyzetben. De ő tud alkalmazkodni, én nem mindig vagyok erre képes, de tanulom.”

A darabot egykor a londoni Globe Színházban hatalmas sikerrel játszották. A mostani feldolgozás hasonlóképpen sokat ígér.