MNB
MNB - 2

Hírek

Ajándék a kőszegi mentőállomásnak

2011. február 07., 15:24
150 ezer forint érték nem  kapott adományt a kőszegi mentőállomás. A pénzt helyi vállalkozók gyűjtötték össze. Téli gumikat és a mentéshez szükséges eszközöket vásároltak, amit szombaton adtak át ünnepélyesen az állomás dolgozóinak.
Ajándék a kőszegi mentőállomásnak


A mentőállomás vezetője az adományként kapott légúti váladékleszívót mutatja.

"Legnagyobb részben újraélesztéseknél használjuk."

Gadó Gábor szerint ezek az eszközök jelentősen megkönnyítik a betegellátást. A kőszegi mentők tavaly 2000 esethez vonultak ki, a kocsik közel 100.000 kilométert futottak. Mivel az autókon négyévszakos gumik vannak, nagy segítség az ajándékba kapott négy téligumi is.

Az adományozás ötlete egy helyi baráti társaságé. Szabó László egyszer az utcán látta küzdeni a mentőket egy asszony életéért. Azt mondják, folytatják a gyűjtést.

Juhász Tibor - vállalkozó
"Reméljük lesz adománykedv a városiakban. Ha lesz, akkor folytatjuk, mi is adunk hozzá természetesen."

A mentőállomás már nagyon rossz állapotban van. Felújításra szorulna, de ez a műemlék épület nem is a megfelelő erre a célra.

Dr. Lórántfy Mária - mb. regionális orvosigazgató, OMSZ
"Egy olyan épületet kellene építtetnünk, vagy találnunk, ami célzottan mentőállomás."

A problémát az önkormányzat is ismeri, és évek óta keresi a megoldást.

Huber László - polgármester, Kőszeg
"Ha szükséges, akkor ingatlant, területet, ahol meg tudja ezt valósítani a mentőszolgálat, egész biztosan tud biztosítani az önkormányzat."

Az Országos Mentőszolgálat az állomás jelenlegi épületét nem akarja eladni. Felújítás után más funkciót adna neki. Az új mentőállomás megvalósításához pedig - karöltve a várossal - pályázati forrást keres.