MNB
MNB - 2

Hírek

Ajándékozz élményt!

2018. december 07., 17:22

Városszerte gyűjtenek a rászorulóknak: édességet, ruhát, játékot, de még élményfelajánlást is várnak a civilek a karácsonyi csomagokhoz.

Ajándékozz élményt!

Ajándékozz élményt! - ezzel a felhívással fordult a szombathelyiekhez a Család, Esélyteremtő és Önkéntes Ház, ahol az átmenetileg fedél nélkül maradt családoknak gyűjtenek.

Gorza Norbert - irodavezető, Vas Megyei Család, Esélyteremtő és Önkéntes Ház
“Élményszerű felajánlásokat vártunk és gyűjtöttünk, újszerű mesekönyveket, társasjátékokat, plüssállatokat. Illetve több városi intézménynek köszönhetően ingyenes futballmérkőzésre belépőjegyeket, kosárlabda-mérkőzésre belépőjegyeket, uszodabelépőket, valamint mozibelépőket is kaptunk. Ezeket továbbra is várjuk december 11-ig, itt az Óperint utca 1. szám alatt, nyitvatartási időben hétfőtől péntekig 9 és 17 óra között lehet hozzánk jönni és hozni a felajánlásokat.”

Az ajándékokat a Paragvári utcai Családok Átmeneti Otthonában élők kapják majd, ahol jelenleg mintegy negyvenen húzzák meg magukat.

Gyűlnek a csomagok a Megyeházán is - ruhák és szaloncukrok is érkeztek már -, ahol a Vas Megyéért Egyesület szervezésében zajlik a Nagy Cipősdoboz Akció. Ennek két célcsoportja is van.

Balázsy Péter – elnök, Vas Megyéért Egyesület
“Egyrészt a Rumi Egyesített Módszertani Intézmény, a Rum Kastély ismertebb nevén, illetve olyan rászoruló Vas megyei családok, akik egyébként nem, vagy nem ilyen mértékben jutnak ajándékhoz karácsony alkalmával. Ebben a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász a partnerünk, az ő segítségükkel jutunk el ezekhez a családokhoz.”

Ide december 17-éig, hétköznaponként 8 és délután 4 óra között lehet behozni a cipősdobozokba csomagolt ajándékokat, de az egyesület intézmények, vállalkozások felajánlásait is várja.