Hírek

"Ajánlat Magyarországnak" címmel állította össze választási programjának vitairatát az MSZP

2012. augusztus 23., 23:00

Ebben a párt romákat érintő javaslatokat is felvet. Teleki László, az országos elnökség tagja ma a helyi roma vezetőkkel tárgyalt Szombathelyen, ezt követően Nemény Andrással, az MSZP Vas megyei elnökével tartott sajtótájékoztatót.

Ajánlat Magyarországnak címmel állította össze választási programjának vitairatát az MSZP

Az oktatás és a foglalkoztatás kérdéseit helyezi előtérbe az Ajánlat Magyarországnak című vitaanyag romákat érintő fejezete. Teleki László a tankötelezettség 18-ról 16 évre való csökkentését felelőtlenségnek nevezte. Azt mondta: ha a korhatárt legalább 17 évre nem viszik vissza, akkor félő, hogy néhány év múlva tízezrével kerülnek ki az iskolapadból a végzettség nélküli, munkanélküliségre ítélt fiatalok.

"Ha hosszú távon gondolkodunk a magyarországi cigányság jövőjéről, akkor energiát és politikai felelősséget kell belerakni ebbe a programba."

A szakpolitikus úgy fogalmazott: a problémák ugyanakkor az ország elszegényedő rétegének egészét érintik. Hangsúlyozta: hazánkban ma négymillióan élnek létminimum alatt. Teleki szerint a közmunka-lehetőség is csak akkor jelenthet hosszabb távra megoldást, ha az abban részt vevők napi 8 órában dolgozhatnak legalább fél éven keresztül, és munkájukért 62 ezer forintot kapnak. A szocialisták a kis- és középvállalkozásokat bértámogatással erősítenék meg. Ugyanakkor a mezőgazdasági támogatások és a többkulcsos adórendszer visszaállítása is része a programjuknak.