MNB - 2
MNB

Hírek

Aláírták szerződésüket a leendő gépészek

2016. szeptember 16., 15:46

Az ünnepélyes keretek közt aláírták szerződésüket a duális képzésben részt vevő hallgatók a gyakorlati képzésben együttműködő cégekkel. Ez egyben azt is jelenti, hogy már két évfolyamon folyik gépészmérnökképzés Szombathelyen.

Aláírták szerződésüket a leendő gépészek

A Savaria Egyetemi Központban a hónap elején  megkezdték tanulmányaikat a szombathelyi gépészmérnök képzés újabb évfolyamának a hallgatói.

Puskás Tivadar - polgármester
"Örülök, hogy itt vannak, örülök, hogy Szombathely ifjúságát gazdagítják, Szombathely tudását gazdagítják, és örülök, hogy színesedik ez a szombathelyi ifjúság önökkel."

Az új évfolyamba összesen 57 gépészmérnök-hallgató nyert felvételt.

Horváth Béla - intézetigazgató, SEK Savaria Műszaki Intézet
"Ők nagyobb része a térségből, főleg Vas megyéből származik, 2/3-ad részben körülbelül. Az 57-ből 47-en vállalták azt, hogy duális hallgatók lesznek, 10 pedig hagyományos rendszerben végzi tanulmányait."

Az idei évben már 11 cég vállalt duális hallgatót, a kisebb cégek 1-2 diákkal kötöttek szerződést. A legtöbb hallgató idén is a hat meghatározó szombathelyi nagyvállalatnál fogja tölteni a gyakorlati szemeszterét.

Novák Tibor - HR vezető, BPW-Hungária Kft.
"A BPW 8 duális hallgató foglalkoztatását és oktatását vállalta, és tudtuk is tartani mind a két évben, tehát idén is 8 fővel indultunk el."

Az új hallgatók duális képzése formailag a szerződések ünnepélyes megkötésével kezdődött meg. A vállalatok képviselői aláírták tanulmányi szerződésüket hallgatóikkal, amelynek eredményeként a diákok a partner cégeknél szerezhetik meg az elméleti tudáshoz kapcsolódó gyakorlati ismereteket.