MNB - 2
MNB

Hírek

Alakul a város költségvetése

2019. február 01., 15:47

A városházi álláspont szerint Szombathely működését nem befolyásolja, hogy a pénzüggyel és a költségvetéssel kapcsolatos jogokat megvonták az eddig illetékes alpolgármestertől.  Az ellenzéknek más a véleménye. A napokban zajlik a büdzsé tervezése.

Alakul a város költségvetése

Készül a város költségvetése a polgármesteri hivatalban. Szakemberekkel, cégvezetőkkel és bizottsági elnökökkel már egy asztalhoz ült a vezetés.

Puskás Tivadar - polgármester, Fidesz-KDNP
“A költségvetés végleges formájának beterjesztése, az mindig a polgármester feladata volt, így éveken keresztül én tettem ezt meg. Az előkészítésben viszont, az ilyen részletes előkészítésben nem szoktam olyan mértékben részt venni, ahogy ezt az idei esztendőben teszem. Ennek nyilvánvalóan ismert okai vannak.”

Puskás Tivadar nemrég megvonta Molnár Miklós alpolgármesterre átruházott hatásköreit, aki most nem kívánt híradónknak nyilatkozni. Mint mondta, a kialakult helyzettel kapcsolatban később fejti ki véleményét a nyilvánosságnak.

Az ellenzék nehezményezi, hogy hiányoznak a valódi egyeztetések.

Nemény András - frakcióvezető, Éljen Szombathely!
“A polgármester még nem hívott össze egyeztetést a kérésemre, ahol valamennyi frakció képviselteti magát, és hát egy olyan egyeztetést, ami elő van készítve, azaz megkaptuk volna az írásos anyagot a költségvetésről, amihez képest ki tudtuk volna alakítani a frakciónknak az álláspontját. Én remélem, hogy lesz ilyen egyeztetés, hiszen én magam is kezdeményeztem, hogy legyen. Mi állunk elébe. Az biztos, hogy mi tudjuk, hogy mit akarunk.”

A baloldal egyébként alternatív költségvetéstervezettel készül arra az esetre, ha meghiúsul a közös előkészítő munka.

Hasonlóan elégedetlen a jelenlegi helyzettel a Jobbik képviselője.

Balassa Péter - önkormányzati képviselő, Jobbik
“Én úgy gondolom, hogy ez teljesen nyíltan és őszintén kellene minden frakcióvezető előtt egyeztetni. Nem gondolom azt, hogy külön-külön kellene a frakcióvezetőket meghívni, és elmondani, hogy hogy tervezi a költségvetést polgármester úr. Én azt gondolom, hogy nem olyan költségvetést kell elfogadni, ahol 11 szavazattal a Fidesznek jó, hanem én egy olyan költségvetést szeretnék elfogadtatni, ahol 21 képviselő fogadja el, és Szombathely városának jó.”

A város büdzsétervezetének végleges formáját február 15-éig elkészítik, és ahogy korábban is, a polgármester nyújtja majd be a közgyűlésnek.