MNB - 2
MNB

Hírek

Állami pályázaton nyert jelentős összeget a megyei vízszolgáltató

2019. július 16., 18:56

220 millió forintot nyert a Vasivíz Zrt. egy víziközmű szolgáltatók számára kiírt állami pályázaton. Ez az összeg egy komoly fejlesztés költségeinek 70 százalékára lesz elég, amit az érintett önkormányzatok egészítenek ki.

Állami pályázaton nyert jelentős összeget a megyei vízszolgáltató

Körmend és Csepreg mellett Szombathelyen végeznek majd ebből a pénzből csatornarekonstrukciós munkákat - az önkormányzatokkal konzorciumban.

“A Somogyi Béla utcának a Szűrcsapó, illetve a Hargita utca felőli részét szeretnénk béleléses technológiával javítani”

Ezenkívül munkálatok várhatóak a Hargita utca Somogyi Béla és Szabó Miklós utca közötti szakaszán, a Szűrcsapó utca Szabó Miklós és Akacs Mihály utca közötti részén, illetve az Alkotás utcában.

Kohuth Viktor - vezérigazgató, Vasivíz Zrt.
“Nagyon jelentős a Vasivíz Zrt. számára, hiszen a szolgáltatást biztonságosabbá tudjuk tenni. Ezek többnyire szennyvizes pályázatok voltak, tehát a szennyvizes rendszert fogjuk tudni megfejleszteni belőle. És hát mindenképpen a szolgáltatás jobbítása, illetve a kevesebb karbantartási munkát tud magáénak majd a későbbiekben ez a terület.”

Kevés fennakadás várható az érintett szakaszokon, ugyanis bontás nélküli eljárásokkal végzik majd a javításokat. Kétféle technikai megoldás jöhet szóba.

Németh Gábor - műszaki igazgató, Vasivíz Zrt.
“Az egyiknél nagyjából úgy kell elképzelni, mint amikor a harisnyát kifordítjuk, és egy nagy nyomású meleg levegővel próbálják ezt a csőanyagot bejuttatni a meglévő csatorna falára. Felfeszítik és felmelegítik. A másik pedig egy ilyen spiráltekercselés, amikor kis vékonyabb, műanyag tekercset pörgetnek rá ugyanúgy a meglévő csatorna falára.”

A fejlesztéseknek - a most induló közbeszerzési eljárás után - jövő nyárig kell elkészülniük.