Hírek

Államtitkári látogatás a Kormányablakban

2011. január 14., 07:19

Meglátogatta tegnap a szombathelyi Kormányablakot az egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkár. Latorcai Csaba a civil fórumon tartott előadása után járta be a frissen kialakított ügyfélteret, és elégedett volt mindazzal, amit látott.

Államtitkári látogatás a Kormányablakban

Naponta 25-30 ügyfelet fogad az újonnan kialakított Kormányablak Szombathelyen. Legtöbben ügyfélkaput létesítenek és egyéni vállalkozói ügyeket intéznek, de sokan érdeklődnek a családtámogatásról is. Latorcai Csabát Harangozó Bertalan kormánymegbízott fogadta. A helyettes államtitkár elmondta, még nem járt kormányablakban, de elégedett azzal, amit lát. Az államtitkár szerint a kormányablak legnagyobb előnye, hogy itt az emberek munkaidő után, este 8-ig intézhetik az ügyeiket, és nem kell emiatt szabadságot kivenniük. A kormány szeretné tovább bővíteni az itteni szolgáltatások körét.

Latorcai Csaba - helyettes államtitkár, Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium

"A központi költségvetésből a civileknek juttatható pályázati pénzek jelenhessenek meg."

A kormányzat célja, hogy megvalósuljon az ún. egyablakos ügyintézés, és 2013 végére minden hatósági ügyet a Kormányablakban lehessen intézni.