Hírek

Állásbörze

2018. április 18., 18:26

Állásbörzét szervezett a Vas Megyei Kormányhivatal Társadalombiztosítási és Foglalkoztatási Főosztálya. Vas megye minden részéről érkeztek munkáltatók és álláskeresők egyaránt a rendezvénynek helyet adó Oladi Szakképző Iskolába.

Állásbörze

Már kora reggel igen magas volt az érdeklődés a Vas Megyei Kormányhivatal állásbörzéjén. Egyaránt kínáltak munkát a standoknál az alacsony és a felsőfokú képzettségű, különböző korú és nemű álláskeresőknek.

Popovicsné Tisza Edit - igazgató, Vas Megyei Kormányhivatal
“A jelenlegi kiállításon és állásbörzén 46 munkáltatót sikerült megszólítanunk, akik képviselik gyakorlatilag az egész megyét, mind területi szempontból, mind pedig a különböző ágazatokat, építőipartól elkezdve a közlekedési vállalatig nagyon sok munkáltató található.”

Kiemelten foglalkoznak idén a közfoglalkoztatottakkal: az állásbörzét megelőző napokban tanfolyamot tartottak nekik, hogy hatékonyabban tudjanak elhelyezkedni. Van köztük számos felsőfokú végzettségű álláskereső is.

Horváth Zsófia
“Közfoglalkoztatottként dolgozom jelenleg, de állandó munkát szeretnék, inkább ilyen adminisztratív területen, mivel sportszervező-menedzserként végeztem, és az előző munkáim adminisztratívak voltak, és ez tetszett.”

A közel két évtizedes hagyományokkal bíró eseményen rendszerint ezer-ezerötszáz érdeklődőnek segítenek a standoknál a megye nagyobb, meghatározó vállalatainak, intézményeinek HR-szakemberei - idén azonban kicsit kevesebb álláskeresőt ígérnek a statisztikai adatok.

Harangozóné Vigh Ilona - főosztályvezető, VMK Társadalombiztosítási és Foglalkoztatási Főosztálya
“Nagyon szűk az a réteg, aki nem dolgozik, nálunk már szinte megszűnt a munkanélküliség, természetesen számszakilag ez így nem igaz, de a munkáltatóknak sokkal több energiát kell arra fordítani, hogy a megfelelő munkaerőt megtartsák, hiszen a szűkülő rétegből kell választani.”

2017-ben a Vas megyei munkanélküliség 3,5 százalékos volt, Szombathely és Sárvár térségében még ennél is alacsonyabb a ráta, 2,8 százalék. A térség az ország harmadik legjobb helyén áll a foglalkoztatottság tekintetében. A legkeresettebbek most a mérnökök, az egészségügyi dolgozók, emellett a vendéglátásban és a közlekedésben várják leginkább a munkavállalókat.