MNB - 2
MNB

Hírek

Alpok Adria Tájfutó Kupa

2018. június 18., 13:01

Hét ország versenyzői vettek részt a Vas megyében megrendezett Alpok Adria Tájfutó Kupán. A hazai sportolók kifejezetten jól szerepeltek, összesen hét aranyérmet tartottak itthon.

Alpok Adria Tájfutó Kupa

Huszonhárom év után rendeztek ismét Vas megyében Alpok-Adria Tájfutó Kupát. A résztvevőknek változatos terepviszonyok között kellett számot adniuk felkészültségről. A leglátványosabb versenyszámot, a sprintváltót például Szombathely belvárosában rendezték meg. A rajt a Fő téren volt, míg a cél a Történelmi témaparkban.

Koczka Tibor - alpolgármester
“Úgy gondolom, hogy a városi tájfutás, tájékozódási verseny a legjobb lehetőség arra, hogy valóban megismerjék az ideérkező külföldiek a várost, hiszen a városról kapnak egy térképet, ami alapján kell megtalálni az ellenőrzőpontokat. Úgy gondolom, hogy ez a legjobb mód mindenképpen.”

A viadalon összesen 32 egyesület több mint 300 sportolója állt rajthoz. Az egyik legnagyobb küldöttség természetesen a házigazda magyaroké  volt, de nagyon sokan érkeztek például Bajorországból és Burgenlandból is.

Szerdahelyi Zoltán - elnök, szervezőbizottság
“Az Alpok-Adria régiók közül 11 tartományból, régióból vannak itt a versenyzők. Jöttek Horvátországból, Szlovéniából, Ausztriából, Németországból,  Olaszországból, Svájcból és Magyarországról természetesen.”

A magyar sportolók udvariatlan házigazdáknak bizonyultak, ugyanis nagyok sok érmet, értékes helyezést tartottak itthon. A mieink összesen hét kategóriában diadalmaskodtak, emellett pedig hat alakalommal állhattak fel a dobogó második, valamint harmadik fokára.