MNB - 2
MNB

Hírek

Alpolgármesterek köszöntötték a válogatott Guzmics Richárdot

2012. november 22., 17:45

A Magyarország-Norvégia barátságos válogatott labdarúgó-mérkőzésen mutatkozott be a nemzeti csapatban Guzmics Richárd. A Szombathelyi Haladás belső védője a 12. olyan futballista, aki a vasi zöld-fehér klubból került be a felnőtt válogatottba.

Alpolgármesterek köszöntötték a válogatott Guzmics Richárdot

Marton Zsolt alpolgármester, SZMJV
"Büszkeség, óriási büszkeség mindig, amikor egy szombathelyi labdarúgót meghívnak akár a korosztályos, akár a nagy válogatottba. De azért az igazi, a legnagyobb büszkeség a játékosnak is az, ha a nemzeti nagy válogatottba hívják meg. Ezért hívtuk meg a Ricsit. Ezért gratuláltunk, ezért adtunk át neki egy szimbolikus ajándékot és kérdeztük meg, hogy hogyan érezte magát a nemzeti válogatottban."

A 25 esztendős védő gyermekkora óta a Haladás futballistája. Már 2004-től kezdve a klub első csapatának keretéhez tartozik. Első válogatott mérkőzésén csereként pályára lépve valamivel több mint negyedórát játszhatott a norvégok ellen.

Guzmics Richárd labdarúgó, Szombathelyi Haladás
"Igazából az edzőkön kívül szeretném megemlíteni a szüleimet, mert ők erőn felül teljesítettek ahhoz, hogy én sikeres legyek és eljussak ilyen szintre. Az edzők közül Szöllősi Emil bácsi volt az első, akit meg tudok említeni. Valamint  a nagyon sok utánpótlásedző közül Artner Tamás egyengette leginkább az utamat és ő most jelenleg a Haladás edzője és igazából ő ajánlott a válogatottba is."

Guzmics Richárd reményei szerint nem a norvégok elleni volt az utolsó válogatott mérkőzése. A vasi futballista úgy gondolja, hogy amennyiben továbbra is olyan lelkiismeretesen és elszántan végzi feladatát, mint eddig, akkor annak meglesz majd az eredménye is.