MNB
MNB - 2

Hírek

Amerikai játékost tesztel a Falco

2013. augusztus 28., 18:07

Immár három légióssal készül a SZOVA-Trend Optika KC kosárcsapa, ugyanis a szlovén kontingens után megjött  a vasiakhoz Damian Brothers is. Ugyanakkor Harazin Tamás hosszabb időre kidőlt a sorból, mivel komoly lágyéksérülést szenvedett.

Amerikai játékost tesztel a Falco

Megérkezett a harmadik légiós is a 2013-2014-es szezonra alapozó SZOVA-Trend Optika KC kosárcsapatához. Damian Brothers egyelőre nem rendelkezik garantált szerződéssel, három hete van arra, hogy meggyőzze a vasiak szakmai stábját arról, hogy helye van a sárga-fekete együttesben.

Bencze Tamás vezetőedző, SZOVA-Trend Optika KC
“Jól dob kintről, atletikus, jól ugrik és jól védekezik. Igazából nem is erről kell engem meggyőznie, hanem arról, hogy miként tud beilleszkedni a csapatba. Ez a három hét arról szól, hogy ez eldőljön. Az, hogy hogyan tud beilleszkedni a csapatba, hogyan tud a többiekkel kommunikálni, együtt  játszani és mennyire tud hasznára lenni a csapatnak.”

A 22 esztendős, 190 centiméter magas tengerentúli játékos még csak ismerkedik a körülményekkel, de eddig minden nagyon tetszik neki. Határozottan pozitívan vélekedik a klubról, valamint a városról is.

Damian Brothers kosárlabdázó, SZOVA-Trend Optika KC
“Úgy érzem, hogy jó ez a csapat. Jók a benyomásaim az együttesről, a városról és az edzőről is. Nagyszerű itt ebben a városban a kosárlabda. Minden nagyon tetszik nekem. Tudtam Will Tomitól előre, hogy az alapozás  egy nagyon kemény időszak lesz. Olyan lett, mint amire számítottam. Nagyon várom, hogy egy olyan szezonunk legyen, amelyből a legtöbbet tudjuk kihozni.”

A szombathelyi gárda jelenleg is erősítéssel kezdi a napot: a kosarasok hol az edzőteremben, hol pedig a futópályán tréningeznek. Sajnos Harazin Tamás lágyéksérülést szenvedett és a napokban dől el, hogy műteni kell-e a kitűnő középjátékost.