Hírek

Amíg nincs fűtés, addig zárva tart a posta

2019. június 05., 20:47

Csomagküldés, csekkfeladás, nyugdíjátvétel - ilyen ügyeket intéztek évtizedekig a Jáki út környékén élők a Laky Demeter utcai kis postán, egészen 2017 őszéig. Amióta nem megoldott a fűtés, a Posta nem nyitja ki ezt a hivatalát. A körzet képviselője kazánt venne, hogy újra működjön itt a szolgáltatás.

Amíg nincs fűtés, addig zárva tart a posta

“minden ember számára felháborító volt, hogy nem volt semmilyen jelzés kitéve”

Másfél éve nem nyitott ki a szombathelyi Laky Demeter utcai kis posta, a hivatal akkor egyik napról a másikra zárt be. A környéken élők azóta sem békéltek meg az új helyzettel, sőt a kézbesítésre is panaszkodnak.

Kissné Matus Eszter
“Az értesítést, hogy hova kell mennie, mikor kell mennie az emelt szintű érettségi írásbelire, szóbelire, képzeljék el, hogy teljesen máshova, az óvodába dobták be az értesítőt.”

Sokan most a Károly Róbert vagy a Kossuth utcai postát kénytelenek használni, ami a nehezen közlekedő időseknek kész tortúra.

Lőrincz Béláné
“Sokszor kell csomagot föladnom, és nem lehet fölmenni. Olyan magas lépcsőt kell járni, hogy oda nem lehet. És a másik posták meg annyira túlzsúfoltak, hogy nem tud az ember ott állni.”

A nyugdíjasház lakóinak is ez esett útba.

Gadányi Károly
“Itt a környéken is, és még a szomszédos faluban is több ezer ember él, jönnek ide. Több száz ember megy naponta a temetőbe, többnyire idősek, megállnak, és a postán elintézik azokat az ügyeket, amiért nem akarnak bemenni a városba, és út közbe esik mindez.”

A 3-as számú posta akkor zárt be, amikor a szomszédos óvoda fűtési rendszeréről leválasztották. A körzet képviselője azóta több levélváltáson van túl.

Ágh Ernő - önkormányzati képviselő
“Akkor nyitják ki - akkor már feltételt írtak -, hogyha mi megoldjuk a fűtési rendszerüket. Erre polgármester úrral megbeszéltük, hogy én mint képviselő a képviselői keretemet felajánlom, hogy veszünk nekik kazánt, és a szerelési költséget felvállalom. Ezt írásban meg is tettük a Posta felé.”

Összesen másfél millió forintból megoldódna az ügy, a szolgáltató mégsem döntött még.

“Kérdéseinkkel megkerestük a Magyar Postát is, ők egy közleményt juttattak el szerkesztőségünkhöz. Ebben leírják, hogy csak 250 személy kereste fel körülbelül naponta ezt a hivatalt, és többnyire csak csekkfeladással. Így szerintük a meglévő tíz postahivatal továbbra is jó szolgáltatással látja el a várost. A környékbeliek bíznak ennek a hivatalnak az újranyitásában.”