MNB
MNB - 2

Hírek

Anna Örök - tábor Felsőcsatáron

2013. július 25., 09:48

Túráznak, ismerkednek a természettel és önismereti foglalkozáson is részt vehetnek azok a diákok, akik Felsőcsatáron táboroznak az Anna Örök Alapítvány és az önkormányzat jóvoltából.

Anna Örök - tábor Felsőcsatáron

“Ismerkedni fogunk egymással, de azzal a próbatétellel, hogy képes vagy-e csendben lenni.”

Ezt a feladatot kapták a diákok az önismereti foglalkozáson. Emellett batikolhattak, gyöngyöt fűztek és az újraélesztést is megtanították nekik a táborban. A köznevelési iroda vezetője elmondta: a táborozókat tanulmányi eredményük vagy sportteljesítményük alapján választották ki.

Bödei Anna - tanuló, Paragvári-iskola
“Az én kedvencem a néptánc volt, mert nagyon szeretek táncolni és szerintem érdekes is volt és a suliban is tanultunk néptáncot, ezért nagyon megtetszett.”

A szervezők igyekeznek minél színesebb programokat kínálni a fiataloknak. Ugyanakkor fontosnak tartják, hogy a gyerekeknek mindez tartalmas kikapcsolódási lehetőséget nyújtson.

Bandi Gabriella - tanuló, Váci-iskola
“Voltunk egy hosszú túrán, én azt nagyon szerettem. Igazából nagyon szeretek sétálni és a legjobb eddig az éjszakai túránk volt, amikor fél 11-kor értünk vissza aznap éjjel fenn voltunk hajnali 3-ig.”

A felsőcsatári tábort a 13. alkalommal szervezték, most 20 gyerek nyaral itt.

Gyimesi András - ifjúság-segítő
“A táborban a cél az, hogy a diákok megismerjék Magyarország történelmét, a természetben barangoljanak szakemberek segítségével. A Váci Mihály Általános Iskola pedagógusai segítenek ebben és különböző szakemberek érkeznek.”

Az Anna Örök Alapítvány a következő programot télen rendezi majd, akkor korcsolya-, tavasszal pedig fallabdaversenyt rendeznek majd gyerekeknek.