Hírek

Anyagilag is hozzájárultak a parkerdei telektulajdonosok, hogy javuljon a környékbeli utak minősége

2024. február 01., 15:02

Anyagilag is hozzájárultak a parkerdei telektulajdonosok, hogy javuljon a környékbeli utak minősége. Az összefogás eredményeként január közepétől folyamatosan szórják a kavicsot a Parkerdő Séhez tartozó utcáin a zökkenőmentesebb úthasználat érdekében.

Anyagilag is hozzájárultak a parkerdei telektulajdonosok, hogy javuljon a környékbeli utak minősége

Hamarosan befejeződik a Parkerdő séi szakaszán végzett útfelújítás első üteme. Sárközi János telek-tulajdonosként indította el azt a példaértékű összefogást, amelynek köszönhetően mára hozzávetőlegesen 2 kilométernyi utat sikerült nagyszemű kaviccsal beborítani. A munkálatok előtt sem autózni, sem sétálni nem lehetett a területen kockázatok nélkül a kátyúk és a helyenként 40 centiméteres mélységű lyukak miatt.

Sárközi János

“Az utat rendbe kell rakni, mert sajnos, amikor eső esik, meg a téli időszakokban járhatatlan az út, nyáron nagyon poros, nem lehet rajt’ közlekedni. Ezek a problémák voltak… én decemberben elkezdtem intézkedni ez ügyben, a séi polgármesteri hivatalt megkerestem, hogy járuljon hozzá, hogy itt közös erővel a lakók megveszik a kavicsot, ami kell az útra, és megpróbáljuk megjavítani az utat, plusz a közvilágítást is.”

A parkerdei telektulajdonosok eddig összesen 1.300.000,-Ft-ot gyűjtöttek össze a felújításhoz, amire a séi önkormányzat és az erdészet is megadta az engedélyt.

Sárközi János

“Köszönöm szépen, hogy elfogadták a kérvényt, meg hogy ők is segítenek ebben, hogy mindenkinek jó legyen, nekik is meg nekünk is ez.”

Már két hete javítják az utakat - a két kilométernyi szakasz 90%-ára már felkerült a kavics. Sárközi János azt mondja, a büfé előtti körforgalomtól a falerakóig terjedő útszakaszt az erdészet fogja rendbehozni.

Sárközi János

“Most én azt mondom, hogy át tud menni rajt’ egy autó. Nem egy aszfalt, hanem kavics, de ahhoz képest, én úgy gondolom, hogy jobb, mint volt, de természetesen, amit az erdészet ígért… remélem, hogy jobb lesz még ennél is.”

A munka következő ütemét áprilisra tervezik a telektulajdonosok. Ekkor az úthengerezés után kisebb méretű kavicsokat szórnak szét a területen, hogy a mostaninál még egyenletesebb legyen az útfelület. A kiskertesek azt tervezik, hogy hamarosan a környék közvilágításának fejlesztéséhez is pénzt gyűjtenek - napelemes lámpákat szereltetnének az út menti oszlopokra.