Hírek

Áprilisi civil sajtóreggeli

2018. április 20., 14:10

A szombathelyi iskolákhoz fogalmazott meg felhívást a szépítő egyesület: órai előadásokon népszerűsítenék az örökségvédő munkát. Ezt az akciót, és egy egyedülálló anyákhoz szóló programot is ismertettek a civil szervezetek nemrég.

Áprilisi civil sajtóreggeli

Több mint húsz gyerek hozta rendbe és festette át tavaly nyáron az Aranyhíd iskola kerítését. Ez a városvédő tábor jó példája volt annak, hogyan nyerhetőek meg a diákok - a rájuk bízott munkával - az értékőrzés ügyének. Most szívesen végigjárnák a szombathelyi iskolákat a szépítő egyesület civiljei, hogy az eddiginél több fiatalt tudjanak bevonni munkájukba - erről is szó volt az áprilisi sajtóreggelin.

Bődi Lívia - elnök, Szombathelyi Szépítő Egyesület
“Osztályoknak tartunk ismeretterjesztő előadást a Szépítő Egyesület történetéből, az örökségvédelmet és a természetvédelmet előre helyezve, valamint a diákközösségi szolgálatról, az önkéntes munkáról és az ifjúsági tagozatunkba való belépésről összefoglalva tartunk egy előadást.”

Az egyesület fiatal tagokat szeretne így toborozni, hogy biztosítsák szervezetükben az utánpótlást.
Főként az egyedülálló anyákhoz szól a Lélekápoló nap, amely június 2-án délelőtt a Hétszínvirág óvodában lesz. Nem először, két éve a spiritualitást, tavaly pedig a szépség és egészség témáját középpontba állítva szerveztek ilyet.

Wagner Anikó - Soroptimist International Club Szombathely
“Elsősorban a nők, lányok, illetve asszonyok lelkét, ahogy a nevében is szerepel, lelkét szeretné egy kicsit megsimogatni, önismereti, önfejlesztő, önérvényesítő workshopokat, lélekemelő, lélekápoló dolgokat. Például meditációt tervezünk az idén is számukra.”

A program a résztvevők játékos énjét igyekszik előhívni többek közt meseterápiás foglalkozással. A szervezők gyermekfelügyeletet is biztosítanak a délelőtt folyamán.