Hírek

Artner Tamás válthatja Aczél Zoltánt a Hali kispadján

2011. december 15., 17:13

Felbontják a szerződést Aczél Zoltán vezetőedzővel - így döntött a Haladás-Sopron Bank labdarúgócsapatának tulajdonosi köre. A megüresedő edzői posztra több jelölt is van, úgy tűnik, hogy közülük a zöld-fehér klubhoz ezer szállal kötődő Artner Tamás lehet a befutó.

Artner Tamás válthatja Aczél Zoltánt a Hali kispadján

A Haladás tulajdonosi köre szerdán este taggyűlést tartott, melynek legfontosabb napirendi pontja az edzőkérdés volt. A grémium úgy határozott, hogy megszünteti Aczél Zoltán munkaviszonyát. A döntésben nagy szerepe volt annak, hogy a Magyar Labdarúgó Szövetség fegyelmi bizottsága kedden felfüggesztette az edző sportszakmai tevékenységét.  

Tóth Miklós ügyvezető, Haladás-Sopron Bank
Nyilván ez jelentős súlyt képviselt. Még egyszer mondom, hogy abban maradtunk, hogy meghoztuk a döntést. Azaz a tulajdonosok meghozták ezt a döntést, hangsúlyozom, hogy egyhangúlag. Abban maradtunk, hogy a döntést nyilatkoztatjuk ki és arról, hogy milyen körülmények között, arról semmilyen nyilatkozatot nem teszünk.

A zöld-fehér klubnak sok variációs lehetősége nincs: vagy közös megegyezéssel bontják fel Aczél Zoltán kontraktusát, vagy egy oldalúan mondanak fel. Az utódlással kapcsolatban Marton Zsolt alpolgármester már tett konkrét lépéseket is: beszélgetésre invitálta  Artner Tamást.

Artner Tamás utánpótlás-szakágvezető, Haladás VSE
Én azt mondtam neki, hogy ha az önkormányzat mögöttem van, azaz a  többségi tulajdonos és magam mellé tudom állítani a többi tulajdonost is, mert igazából úgy érdemes ezt a munkát elvállalni, hogy teljes támogatásukról biztosítanak, akkor én mindenképpen el fogom vállalni.

A tulajdonosok döntése értelmében legkésőbb hétfőre eldől az, hogy ki lesz a Haladás futballcsapatának vezetőedzője. Addig a vezetőknek lesz lehetőségük arra, hogy minden egyes jelölttel hosszabban elbeszélgessenek.