Hírek

Asztalitenisz diákolimpiai megyei döntő

2015. január 23., 15:12

Több mint húsz oktatási intézmény közel száz versenyzője vett részt az asztalitenisz diákolimpiai megyei döntőjén. A legjobbak az országos fináléban is éremesélyesként indulnak majd.

Asztalitenisz diákolimpiai megyei döntő

Idén a pingpongozók diákolimpiájának megyei döntőjén az összes korcsoport egy rendezvény keretében mérte össze a tudását. Ennek köszönhetően szabályos nagyüzem volt a Váci-Iskola tornacsarnokában, ahol közel száz játékos ütötte a kaucsuklabdát. A versenyzők között lehettek egyesületi tagok, de olyan nem, aki országos játékengedéllyel is rendelkezett. Azaz ez a viadal leginkább az amatőr sportolókról szólt.

Agg Patrik asztaliteniszező, Kereskedelmi és Vendéglátóipar Szki
“A kőszegi sportegyesületben játszok heti háromszor, szóval elég rendszeresen. Nagyon szeretnék jól szerepelni. A cél az országos döntő lenne nekem.”

A megyei döntőre  több mint 20 oktatási intézményből érkeztek játékosok. Szombathelyről tíz iskola küldte el a legjobb asztaliteniszezőit, a többi versenyző zöme pedig a vasi kistelepülésekről jött a viadalra.

Tihanyi Tibor elnök, Vas Megyei Asztalitenisz Szövetség
“Én úgy gondolom, hogy összességében amióta a mindennapos testnevelést bevezették, azóta egyre több gyerek játszik, mivel egyszerű a játék és egyszerűek a feltételek. Minden iskola vagy minden község, város rendelkezik elegendő asztalitenisz asztallal.”

Az utóbbi években a vasi gyerekek rendre jól szerepelnek az országos döntőn. A szakemberek szerint az idei fináléban is többen éremesélyesként állnak majd asztalhoz.