Hírek

Átadták a 2017-es Vas megyei Prima díjakat

2017. október 16., 14:18

Ezúttal Erdélyi János filmrendező, Bátor György szemész, a Markusovszky Kórház Szemészeti Osztályának osztályvezető főorvosa, és Földesi János népzenész, a Boglya együttes alapítója vehette át az elismerést. A negyedik megyei Prima-díjat a közönség szavazata alapján Kiss Zsolt sportedző kapta. Az év fiatal tehetségének pedig Fodor Mátét választották.

Átadták a 2017-es Vas megyei Prima díjakat

13. alkalommal díjazták Vas megye kiválóságait. A tavalyi évhez hasonlóan tíz kategóriában várta a jelöléseket a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége. A kategóriagyőztesek közül választotta ki a három Prima-díjast a VOSZ Vas Megyei Szervezetének elnöksége.

Szárnyas János - elnök, VOSZ Vas megyei szervezete
"Én azt gondolom, hogy nagyon jó jelöltek voltak, sőt majdnem tökéletes. A megye minden részéről voltak jelöltek, Celldömölk, Szentgotthárd, Duka, Kőszeg, Szombathely, Körmend, tehát én azt gondolom, ez igazi megyei díj."

Hárman vehettek át Prima díjat: Erdélyi János, filmrendező filmművészeti alkotásaiért, Bátor György, a Markusovszky Kórház Szemészeti Osztályának osztályvezető főorvosa tudományos munkásságáért, Földesi János a népzene és a népművészet terén elért eredményeiért részesült az elismerésben.

Bátor György - szemész
"Egy picit megrendülve állok és örülök annak a megtiszteltetésnek, hogy a társadalom, a közösség megbecsülését élvezhetjük, mint egészségügyi dolgozó, hogy az eddigi munkánknak, a kitartásnak az eredményét most megtapasztalhattuk."

Idén harmadszor díjazták a fiatal generációt. Két jelölt közül az ifjúsági Prima díjat Fodor Máté (cam1 51:28), a Soulwawe együttes énekese vehette át.

Fodor Máté - zenész
"Ez tényleg egy nagyon jó elismerése annak a munkának, amit most már 14-15 éve próbálok megvalósítani zenészként, és tényleg egy jó érzés, hogy van egy olyan díj, illetve egy olyan elismerés, ami támogatja ezt a fajta munkát

A közönségdíjat Kiss Zsolt, a répcelaki teke csapat edzője nyerte.

Kiss Zsolt - teke-edző
"én úgy gondolom, hogy ezt a répcelakiaknak köszönhetem, illetve a környékbelieknek, akik szeretik ezt a sportágat. Nagyon meghatott, hogy megnyertem ezt a közönségdíjat, én úgy gondoltam, hogy ennyi nagy ember vagyok, akit ha csak díjaznak, annak is nagyon örül, de hogy közönségdíjas lettem, ez felemelő érzés."

Az év megyei válalkozója címet az év kereskedője kategóriában Juhász Tibor, míg az év minőségellenőr kategóriában Karakó László érdemelte ki. Az év vállalkozója országos címet Sipos Gábor, A Sipos Autóház ügyvezetője, Simon Gábor, a Simon Belsőépítész Kft. igazgatója és Komonczky István vállalkozó a budapesti gálán december 1-jén vehetik át.