Hírek

Átadták a 87-es főút újonnan megépített szakaszát az osztrák Rőtfalva és Kőszeg között

2020. november 26., 15:20

Magyar oldalon több mint 600 méteres új nyomvonal épült, 200 méteren pedig korszerűsítették a főutat. A szűk keresztmetszetű korábbi határátkelőt ideiglenesen lezárják, az új úton fogják a koronavírus miatt bevezetett ellenőrzéseket végezni a rendőrök.

 

Átadták a 87-es főút újonnan megépített szakaszát az osztrák Rőtfalva és Kőszeg között

Még javában tart a tereprendezés és a vízelvezető rendszer befejezése, de az osztrák B61-es úthoz csatlakozva elkészült a Rattersdorfot tehermentesítő és a régi kőszegi határátkelőt elkerülő 87-es főút új szakasza.

1,5 milliárd forintból épült meg, így gyorsabban lehet eljutni például az osztrák fővárosba. Hende Csaba az új út ünnepélyes átadásán beszélt a térség útfejlesztéseiről.

Hende Csaba – országgyűlési képviselő
„Történelmi jelentőségű volt az M86-os út megépítése Szombathely és Győr között, de legalább ennyire fontos az M87-es megépítése, amely az S31-es osztrák autóúton keresztül közvetlen Bécsig összeköttetést jelent Szombathelynek és térségének.”

A térség országgyűlési képviselője, Ágh Péter kiemelte, Kőszeg a közelmúltban 6 milliárd forintot kapott az egyházi épületei, csaknem 3 milliárdot pedig belső útjai felújításához, de nem csak a városon belül kell fejleszteni. (0.19) November 26-án délig álltak ezek az akadályok az úton, akkor nyitották meg az új szakaszt a forgalom előtt. De egyelőre sebességkorlátozásokkal használható.

Básthy Béla – polgármester, Kőszeg
„Nagyon bízunk abban, hogy ezen az úton nagyon sokan fognak járni, és hogy egy kicsit Kőszeg felé lejt az út, és bízunk abban, hogy ezen az úton sokan érkeznek olyanok is, akik a város gazdaságához is hozzá tudnak tenni.”

Ez a most átadott út része lesz a tervezett M9-es autópályának, amely Kőszegtől Debrecenig szeli majd át az országot. A Szombathely-Egyházasrádóc közötti szakasz összeköttetést teremt Szlovéniával, Horvátországgal, Olaszországgal, és a Balatonnal is. A képviselő beszélt a vasi megyeszékhely Észak-Keleti elkerülő útjának megépüléséről, amely az M86-os, a 87-es és Bucsu irányából a 89-es főutakat köti össze, tehermentesítve Szombathelyt az átmenő forgalomtól. Mindhárom fejlesztés ügyében hamarosan kormánydöntés várható – mondta el Hende Csaba.