Szombathelyi Televízió  a SZOMBATHELYI TELEVÍZIÓ videós hírportálja Feliratkozás hírlevélre
Főoldal
Televíziónkról
Műsoraink
Hírek
Médiaajánlat
Elérhetőségek
TV műsor
Galéria
Partnerek
Közérdekű

Átadták a felújított gencsapáti óvodát

Adásban volt: 2019. március 11.

Megrendelés DVD-n
adás megrendelése

 megosztás

Nagyobb csoportszobák, akadálymentes terek, új bútorok - többek között ezek miatt komfortosabb most a gencsapáti óvoda, amelyet részben pályázati pénzből, részben pedig saját forrásból újított fel az önkormányzat.

Régi vágya teljesült a gencsieknek. Közel 60 év után végre megújult a település óvodája, amely a szomszédos megyeszékhelyről kiköltöző családok és a környékbeli településekről bejáró gyerekek révén egyre nagyobb létszámmal működik.

Az épületet a kicsik műsorával szombaton avatták fel.

Bodorkós Ferenc - polgármester, Gencsapáti
“Az óvoda mintegy 6 méterrel megnőtt. A csoportszobák az 50 négyzetméteres helyett 4 db 60 négyzetméteres csoportszoba biztosítja a gyerekeknek a minimum szintet, a 21. századi minimum szintet. Megújult a teljes villamoshálózat, a gépészhálózat, megújulóenergia-források kerülnek föl a tetőre, ami részben vagy teljesen a villamos energiát fogja biztosítani az épület számára.”

Emellett akadálymentessé tették az óvodát: a bejáratot és a vizesblokkot is eszerint alakították ki. Közel száz gyerek jár ide, akiknek már szűk volt a régi tér.

Mészárosné Baán Ildikó - óvodavezető
“Az udvar korszerűsítése az elmúlt időszakban már lezárult, nekünk az épület megújulása volt nagyon fontos, és a csoportszobák lettek nagyobbak. A berendezéseket pedig a helyi vállalkozók adományaiból tudtuk újjávarázsolni, és nem a régi bútoraink kerültek be.”

Szebbek lettek a közlekedőhelyiségek, az irodák és a logopédiai szoba is. A mintegy 100 millió forintos költségvetésű munka felét a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program révén elnyert forrásból fedezték, ezt pótolta ki az önkormányzat.

Ágh Péter - országgyűlési képviselő
“Olyan beruházások történtek itt az elmúlt években, amelyek azt gondolom, hogy példa nélküli fejlődést indítottak el. Ennek része a most átadott óvoda is. Hogyha ennek az öt évnek a mérlegét akarjuk megvonni, akkor azt láthatjuk, hogy 812 millió forint értékben valósultak meg beruházások, ebből 474 millió forint volt pályázati támogatás, a többit pedig a település saját erejéből rakta hozzá.”

Az ünnepség végén a gyerekeket még egy meglepetés várta: adományból és hivatali vásárlásból három televíziót kaptak, hogy a Gyöngyös-kert Óvoda technikai felszereltsége is koszerű legyen.

2019. március 11.
Hozzászólások

Komment RSS
Hozzászóló neve*
E-mail cím
Hozzászólás*
Biztonsági kód
Ide írja be*
A hozzászólás tárgya és szövege nem tartalmazhat HTML kódot.
A biztonsági kód nem érzékeny a nagy és kisbetűkre.
Az e-mail cím nem jelenik meg a nyilvános felületen.
A hozzászólások tartalmáért felelősséget nem vállalunk.műsoraink - videóval
 
Híradó
Szombathely ma
Hétvége
Aréna
Műhely
Ma-Holnap
Péntektől-péntekig
Medicina
Telezöld
Élet-Forrás
Nyitott ajtók
Zsidó Mozaik
Civil Idő
Suliról sulira
iQor magazin
Vasi Kaleidoszkóp
60 Plusz
Generációnk
Öko-Logikus
Szombathelyi Ifjúsági Magazin
Szombathelyi Polgári Esték
A Szombathelyi Egyházmegye kincsei 1.
A Szombathelyi Egyházmegye kincsei 2.
A Szombathelyi Egyházmegye kincsei 3.
Szent Márton nyomában a Szombathelyi Egyházmegyében