Hírek

Átadták a felújított parkolót a Thököly és Kossuth utcák közötti átjáróban

2014. szeptember 18., 17:10

23 parkolóhely és kulturáltabb környezet várja az autósokat. A beruházás 18 millió forintból valósult meg.

Átadták a felújított parkolót a Thököly és Kossuth utcák közötti átjáróban

A korábbi kavicsos, kátyús, sáros felület helyett most egységes térburkolat, kulturált környezet fogadja az autósokat a Thököly utcában. Augusztus közepén megtörtént a műszaki átadás, az autósok már akkor birtokba vehették a megújult parkolót, így a karnevál ideje alatt is tele volt. A használatba vételi engedély a napokban érkezett meg.

Puskás Tivadar – polgármester
"Összességében majdnem 18 millió forintba került ennek a megépítése, ez kb. 550 m2-nyi felületet jelent. Itt a burkolat megújult."

23 várakozóhelyet alakítottak ki, köztük egy mozgáskorlátozott parkolót is, ami szélesebb a többinél. Akadálymentes lejárót is építettek mellé. Andrea kerekesszékesként rendszeresen autózik. Ha postára kell mennie, általában itt parkol.

Ignécziné Hodászy Andrea
"Egyszerűen használható, elég széles, hogy elférjen a tolókocsi az autó mellett, és emiatt könnyen lehet itt parkolni."

A beruházás az állami adósságkonszolidációnak köszönhetően út- és járda-felújításra elkülönített, közel félmilliárdos keretből valósult meg. A Király és a Rákóczi utcai után ez a harmadik tömbbelső, amit rendbe hoztak.

Takátsné Tenki Mária – ökormányzati képviselő
"Egy újabb tömbbelsőben vagyunk, ez parkoló célját szolgálja. A tömbbelsők felújítása a belvárosban egy folyamat, amire most már tudunk különösen ügyelni."

Az átadón az is elhangzott: további hat helyszínen folyik a városban hasonló felújítás.